2024. március 29., péntek

Fegyverlegalizálás Nyugat-Bácskában

A Belügyminisztérium március elejétől három hónapon át tartó akciója során felelősségre vonás nélkül lehet leadni, vagy legalizálni az engedély nélkül tartott kézifegyvereket. Mindennemű lőfegyver, töltény, robbanóeszköz leadható a rendőrőrsökön, anélkül hogy a fegyverek eredete felől érdeklődne a hatóság.

Az akció népszerűsítése érdekében ma Zomborban a Szentháromság téren 9 és 11 óra között standot állít a rendőrség, ahol tájékoztatja az érdeklődőket, hogy hol, milyen körülmények között adhatják át az illegálisan beszerzett és tartott fegyvereket, illetve arról, hogy ki és milyen feltételek mellett legalizálhatja, vagyis regisztrálhatja és válthat engedélyt arra a fegyverre, aminek tartását a törvény engedélyezi. A főtéren fölállított standon nem veszik át a fegyvereket, csupán tájékoztatással szolgálnak.

Ugyanezt a népszerűsítési akciót tegnap Kúlán tartották meg, Apatinban április 27-én kerül rá sor a Maxi diszkont előtti téren, 10 és 11 óra között, Hódságon pedig ugyanezen a napon 12-től 13 óráig fogadják az érdeklődőket a Gomex üzlete előtt fölállított rendőrségi standon.