2024. április 25., csütörtök

Társasjátékot készítettek az óvodásoknak

Az adai Műszaki Iskola egy egri középiskolával bonyolít le közös projektumot a Határtalanul programban
Az adai óvodások azonnal kipróbálták a játékot

Az adai óvodások azonnal kipróbálták a játékot

Adán a Határtalanul program keretében a Műszaki Iskola és az egri Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium diákjai közösen készítettek egy társasjátékot, amelyet csütörtökön adtak át ünnepélyesen az óvodásoknak az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében. A tanulók a Ki nevet a végén? társasjátékot készítették el, amelynek nagyméretű mezőit az épület teraszára festették fel, hogy azt élő bábként játszhassák az óvodások, akiknek egy méretes dobókockát is készítettek. A dobókockát a helyszínen nyújtotta át a középiskolás csapat nevében Gilice Hilda, a Műszaki Iskola igazgatója Nataša Popovnak, az óvoda igazgatójának.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy immár másodszor sikerült megvalósítani a Határtalanul programot az egri Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium tanáraival és tanulóival. Ebben a programban iskolánként 25-25 tanuló vesz részt 3-3 tanár kíséretében. A program terméke a Ki nevet a végén! társasjáték – közismertebb nevén Ne ljuti se čoveče –, amely az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény növendékeinek készült. A projektumban részt vevő tanulók nagy-nagy szeretettel és szakértelemmel festették fel a játékot az óvoda teraszára. Én remélem, hogy a kisfiúk és kislányok ugyanilyen szeretettel és örömmel fogják játszani – mondta köszöntőjében Gilice Hilda.

Az óvoda részéről Nataša Popov igazgató köszönte meg az ajándékot. Ezután Tóth Melinda óvónő és óvodásai elszavalták Székely Dezső Színes ceruzák című versét, majd kipróbálták a társasjátékot.

Gilice Hilda elmondta, hogy a Határtalanul programban az adai és az egri középiskola projektuma két részben valósult meg az intézmények diákjainak és tanárainak részvételével. Az egri csoport április 21. és 24. között tartózkodik Adán. Majd az adai diákok és tanárok utaznak Egerbe, közösen köztéri padokat festenek majd be, valamint az egyik helyi óvodában az óvodai csoportok nagyméretű jeleit festik fel a falra.