2024. április 24., szerda

Pedagógus-továbbképzés Nagybecskereken

(fotó: Kecskés István)

(fotó: Kecskés István)

Innovatív módszerek, aktuális problémák a kisebbségi oktatás és nevelés folyamatában címmel, csütörtökön kétnapos akkreditált továbbképzés kezdődött a Nagybecskereki Módszertani Központ szervezésében, amelyen nagybecskereki, szentmihályi, muzslyai, lukácsfalvai és erzsébetlaki tanítók és tanárok vesznek részt.
A továbbképzés elsősorban a tanítóknak szólt. Az előadók pedig Erdély Lenke, Vajdasági Pedagógiai Intézet igazgatója és Vicsek Annamária, a Vajdasági Pedagógiai Intézet szakmunkatársa, akik a matematikai kompetenciáknak a fejlesztéséről, a tanterv és a környezetismeret, valamint a természet- és társadalmi ismeretek oktatásával kapcsolatos témákról tartanak előadásokat.
A Nagybecskereki Módszertani Központ ezzel az idei évre befejezte az akkreditált továbbképzéseket. Ahogy Várady József elnök mondja, szeretnék a jövőben is biztosítani a bánsági pedagógusok részére a továbbképzési lehetőségeket, mert az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy érdeklődés van, folyamatos a túljelentkezés. Továbbra is élnek a pályázati lehetőségekkel, nagyobb túljelentkezések esetében pedig megpróbálják újra megszervezni a továbbképzéseket azok részére, akik az első körben nem juthattak el a továbbképzésre.