2024. április 25., csütörtök

Köszönet az önfeláldozó munkáért

Az észak-bácskai körzet vezetője fogadta az ifjú matematikusokat

Dragi Vučković, az észak-bácskai körzet vezetője tegnap fogadta azt a hat általános iskolás diákot, akik továbbjutottak az országos szintű matematikaversenyre, melyet április 26-án Nišben rendeznek majd meg.

A körzetvezető úgy fogalmazott, nagy öröm számára, hogy fogadhatja ezeket a tanulókat, és személyesen mondhat nekik köszönetet a befektetett munkájukért és önfeláldozásukért, hisz ezek olyan értékek, melyeket a köztársasági adminisztráció is igyekszik minden területen népszerűsíteni.

– Mindenképpen gratulálni szeretnék az eddig elért eredményeikhez, és sok szerencsét kívánok nekik a köztársasági versenyen. Egyben meggyőződésem, hogy attól függetlenül, hogy milyen eredményt sikerül elérniük a köztársasági szintű matematikaversenyen, folytatni fogják az önfeláldozó munkát és példát mutatnak majd társaiknak, és az idősebbeknek is, hogy hogyan kell megőrizni az értékeket, mert manapság, amikor mindenki csak hozzászól, de senki sem alkot, megmutatták, hogy az igyekezet meghozza az eredményt – mondta Dragi Vučković.

Ljubica Kiselički, az ifjú matematikusok versenybizottságának elnöke elmondta, az eredményeket illetően az észak-bácskai körzet szempontjából rekordévről beszélhetünk, hiszen amíg a korábbi években legfeljebb négy-öt tanuló jutott tovább, az idén hatan vesznek részt az országos versenyen, azaz öt szabadkai és egy bajsai tanuló.

– Három nyolcadikos tanuló jutott be a döntőbe, mégpedig Vuković Minja, Todić Veljko és Szakáll Francišković Teodor, a hetedikesek közül Hugyik Kornél és Pavlović Natalija, a hatodik osztályosok közül pedig Vukavica Dušan képviselik majd a körzetet Nišben. Úgy vélem, a fiataljainkban meglévő képességek alapján újra szép idők köszöntenek ránk a szabadkai matematikát illetően, továbbá egyik középiskolásunk, aki részt vett az országos versenyen, bekerült az olimpiai csapatba is, vagyis nagyon szép eredményeket érnek el a fiataljaink – jegyezte meg az elnök.