2024. április 25., csütörtök

Pénteken állásbörze Szabadkán

Huszadik alkalommal szervez állásbörzét pénteken, április 24-én tíz órától a Galleria Szálloda átriumában a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai fiókintézete.

A legutóbbi adatok szerint harminc munkaadó keres majd a helyszínen alkalmazottakat a legkülönfélébb profilokban, összesen mintegy 350 munkásra van szükségük. Elsősorban közgazdászokra, adminisztrációban dolgozókra, segédmunkásokra, takarítónőkre és szobalányokra, recepciósokra, titkárnőkre, kommercialistákra, egészségügyi technikusokra, pincérekre, élelmiszer-ipari technikusokra, pékekre van szükség, valamint technológusokra, egyetemi végzettségű vegyészekre is.

Az állásbörzére való előkészületi folyamatokban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat február óta tart képzéseket az aktív munkakeresés témakörében, ahol az önéletrajz megírására, állásinterjúra készítik fel a munkanélkülieket.

A szervezők azt javasolják az érdeklődőknek, hogy előre készítsenek el, nyomtassanak ki néhány példány önéletrajzot, hogy az állásbörzén minél több munkaadóval beszélgessenek és adják át dokumentumaikat. Minden munkanélkülinek kötelessége jelentkezni a tanácsadójánál, aki bejegyzi, hogy megjelent az állásbörzén, valamint további információt kapjon a lehetőségekről.

Tavaly a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által szervezett állásbörzéknek köszönhetően 576 munkanélküli helyezkedett el.

A szolgálat emlékezteti a munkaadókat, hogy összesen tíz nyilvános felhívás aktív jelenleg, amelyeknek köszönhetően támogatást kaphatnak, amennyiben nem meghatározott időre alkalmaznak a szolgálatnál bejelentett munkanélküli személyeket. Ezekre a felhívásokra minden munkaadó jelentkezhet, s a pályázatokról részletes információkat kaphat a szolgálat székhelyén, vagy a 0800/300-301-es ingyenes vezetékes telefonszámról, vagy a www.nsz.gov.rs honlapon.