2024. április 19., péntek

Telek a beruházóknak

A nagybecskereki Városi Tanács tegnapi ülésén hat vállalat részére ítélt oda köztulajdonban levő építési telket. Ezek mind potenciális beruházók, amelyek az ipari övezetben szándékoznak új létesítményt építeni, vagy a már meglévő termelési csarnokukat kibővíteni. A hat beruházó közül három új is van. Az önkormányzatban remélik, hogy ezeknek a beruházásoknak köszönhetően új munkahelyek is nyílnak majd.
A tegnapi ülésen határozatot hoztak arról is, hogy a város építési telket ad bérbe az olasz Zilio csoportosulásnak, amely ez év februárjában szerződést írt alá a Városi Vízművekkel a nagybecskereki ivóvíz megtisztításáról. A törvény értelmében az a vállalat, amely valamilyen kommunális szolgáltatást vállal a város részére, építési telket bérelhet – arra az időre, ameddig a szolgáltatást végzi.

A kérdéses földterület a szentmihályi úton, közvetlenül a Városi Vízművek létesítménye mellett van. Čedomir Janjić polgármester ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy még egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz a célhoz, hogy a nagybecskereki háztartások az év végétől egészséges (arzénmentes) vizet kapjanak a városi vízvezetékből. A Városi Tanács döntéseit a városi képviselő-testület is hamarosan napirendre tűzi.
Nemrég volt tizenegy éve, hogy Nagybecskereken a magas arzéntartalom miatt betiltották a vezetékes víz használatát.