2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Hatot kapott a Porto Münchenben

A Bayern München a múlt heti 3:1-es veresége után kedden hazai pályán kiütéses, 6:1-es győzelmet aratott a Porto ellen, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, csakúgy, mint az FC Barcelona, mely a visszavágón is nyerni tudott a Paris Saint-Germain ellen.

Pep Guardiola együttese óriási iramban kezdte a müncheni találkozót, nagy erőkkel rohamozott már a kezdő sípszótól, s ugyan az első tíz percben helyzetig nem jutott, ám azt követően előbb kapufát ért el, majd sorra szerezte góljait. A 22. percben már 2:0-ra vezetett és továbbjutásra állt, a szünetig pedig még háromszor volt eredményes a bajor csapat a teljesen szétesett portóiak ellen.
A fordulás után visszavett a tempóból a Bayern, a Porto pedig szépíteni tudott, a végén azonban Xabi Alonso szabadrúgásból visszaállította az ötgólos különbséget.
Barcelonában a már Párizsban is győztes hazaiak nagyszerű első félidőt produkáltak, kiválóan védekeztek, elöl pedig különösen Neymar volt elemében, aki két gólt is szerzett.
A második játékrészben több területe volt a PSG-nek, mely azonban csak helyzetekig jutott, gólt nem tudott szerezni, s összességében két sima vereséggel búcsúzott a BL-től.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Bayern München (német)-FC Porto (portugál) 6:1 (5:0)
gól: Thiago (14.), Boateng (22.), Lewandowski (27., 40.), Müller (36.), Xabi Alonso (88.), illetve Martinez (73.)
Továbbjutott: a Bayern München, 7-4-es összesítéssel.

FC Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 2:0 (2:0)
gól: Neymar (14., 34.)
Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel, 5:1-es összesítéssel.