2024. április 24., szerda

Törlik az adósságtörlesztés alóli mentességet

Májusban az összesen 144 szerkezeti átszervezés előtt álló és csődközelben levő vállalat közül 77 esetében törlik az adósságtörlesztés alóli mentességet – jelentette be tegnap Ljubomir Šubara, a Privatizációs Ügynökség igazgatója. Azt már viszont nem tudta megerősíteni, hogy a szóban forgó vállalatokat felmentik-e korábbi tartozásaik alól, ha meghirdetik esetükben a privatizációs eljárást.

– Most még erre vonatkozó kijelentéseket nem tehetek, mert a jelenleg hatályban lévő törvények erre nem adnak teret, de ha időközben megtaláljuk a törvényes lehetőségeket, mindenképp szó lehet az adósság törléséről – közölte Ljubomir Šubara az SZRT újságíróival.

Az igazgató szerint a 144 szerkezeti átszervezés előtt álló vállalat közül 40 esetében cselekvési tervet fogalmaztak meg a csőd lebonyolítására, 20 vállalat pedig „különös elbánásban részesül majd”.

Šubara felszólította az átszervezés előtt álló vállalatok foglalkoztatottjait, hogy mielőbb jelentkezzenek a felkínált szociális programok egyikére, mert a kitűzött határidő után erre már nem nyílik lehetőség.