2024. április 19., péntek

Új tető a kanizsai gyógyfürdőben

A beruházást a tartományi titkár asszony is megtekintette
A titkár asszony és az igazgatónő együtt vágták át a vörös szalagot

A titkár asszony és az igazgatónő együtt vágták át a vörös szalagot

Dr. Vesna Kopitović tartományi egészségügyi, szociálpolitikai és népesedéspolitikai titkár tett látogatást péntek délelőtt a magyarkanizsai gyógyfürdőben. A titkár asszony az épületben nemrégiben elkészült, újjáépített tetőszerkezetet tekintette meg, melyhez a tartományi kormány is jelentős összeggel, 22 millió dinárral járult hozzá. Dr. Slobodanka Drndarski, a gyógyfürdő igazgatónője elmondta, hogy egy hosszú évek óta fennálló problémát sikerült megoldaniuk, mivel a tetőszerkezet állapota – az Aquamarin Hotel egész épületében, de különösen a medencék felett – nagy gondot jelentett, a cserét azonban az intézmény saját forrásából nem tudta volna finanszírozni.

– A tartományi titkárság támogatása jelentős segítség az intézményünknek, enélkül nem sikerült volna felújítanunk a tetőszerkezetet. A beázás hosszú évek óta gondot okozott, a csapadékos időjárás pedig tovább rontott a helyzeten – tette hozzá az igazgatónő.

A titkár asszony a sajtóértekezleten az újságíróknak elmondta, hogy nem először tesz látogatást a magyarkanizsai gyógyfürdőbe, s ezúttal is, ahogyan mindig, elégedetten távozik majd.

– A Kanizsa gyógyfürdő egyike annak a 35 gyógyfürdőnek, melynek alapítója az egészségügyi, szociálpolitikai és népesedéspolitikai titkárság. Ezért is volt fontos a számunkra, hogy ez a nagyszabású beruházás létrejöjjön. Örömmel látom, hogy a munkálatokat szépen és szakszerűen végezték el, így egy szép és biztonságos enteriőr várja majd a gyógyfürdő vendégeit. A titkárság az elmúlt három évben 30 millió dinárt fektetett be a magyarkanizsai gyógyfürdőbe, s a továbbiakban is azon lesz, hogy az intézményt támogassa abban, hogy az elsők között legyen, ami a rehabilitációs szolgáltatásokat illeti, és a páciensek is elégedettek legyenek – részletezte dr. Vesna Kopitović.

A titkár asszony és az igazgatónő közösen vágták át a vörös szalagot, amivel jelképesen ismét megnyitották a kaput a fürdővendégek előtt, akik az építkezés miatt eddig nem vehették igénybe a két nagy medence szolgáltatásait.