2024. április 25., csütörtök
ASZTALITENISZ

Fejős Zágrábban és Linzben is ezüstérmes lett

A magyarkanizsai Kanizsa leány játékosai, Fejős Anna és Hódi Beatrix eredményesen szerepeltek a Nišben rendezett országos serdülő egyéni és páros bajnokságon, valamint két nemzetközi tornán. Az egyéni bajnokságon Fejős Anna bronzérmet szerzett, párosban pedig Hódi Beatrixal együtt szintén a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Egyéniben a csoportküzdelmekben Fejős Anna két győzelmet aratott, és bejutott a tizenhatoddöntőbe, Hódi Beatrix pedig két vereség után kiesett a további versenyből. A főtáblán Fejős 3:0-s arányú győzelmet jegyzett Čebzan Andrea (Milenium, Kruševac), a nyolcaddöntőben 3:2 arányban nyert Kožokar Laura (Rapid, Nikolinci) ellen, a negyeddöntőben Dudás Katát (Topolya) győzte le 3:0-ra, az elődöntőben azonban 0:3 arányban veszített a későbbi bajnok Surján Szabinától (Unirea, Uzdin).

Párosban a Fejős Anna–Hódi Beatrix-kettős a nyolcaddöntőben 3:1 arányban győzött a Karkušova Danijela–Dobó Laura-duó (Slavija ’96/Dózsa), a negyeddöntőben 3:0 arányban nyertek a Kovács Szófia–Orosz Nikolett-páros (Novi Sad/Vojvodina) ellen, az elődöntőben azonban 3:0-ra veszítettek az aranyérmes Jokić Tijana–Surján Szabina-kettőstől (Versec/Unirea). Párosban bronzérmes lett még a topolyai Pelle Orsolya és a zentai Veréb Xénia alkotta kettős.

Horvátországban a Zágráb melletti Dugo Selon rendezett 38. Đuro Dubenik nemzetközi emlékversenyen öt ország versenyzői vettek részt, amelyen Fejős Anna a fiatalabb serdülőlányok korosztályában a második helyen végzett, miután a döntőben kikapott a horvátországi Brnić Leától, a serdülőlányok korosztályban pedig nyolcaddöntős volt. Hódi Beatrix mindkét korosztályban a legjobb 16 között fejezte be a küzdelmet.

Az ausztriai Linzben rendezett 15. Austria Sparkasse Youth Champs – 2015 nemzetközi versenyen 23 ország több mint 500 versenyzője vett részt. Ezen az igen erős tornán Fejős a fiatalabb serdülőlányok korosztályában a második helyet szerezte meg, miután a döntőben veszített a szlovák Zuzana Peková ellen. Csapatversenyben a Fejős Anna–Irena Dujmović (Dobanovci)-kettős a hatodik helyen végzett.

– A Kanizsa serdülőlány korosztályú asztaliteniszezői, Fejős Anna és Hódi Beatrix igen eredményesen helytálltak az országos egyéni és páros bajnokságon, valamint a különböző nemzetközi tornákon. Ez a korosztály nagyon tehetséges, kitartó és szorgalmas, úgyhogy még sok szép versenyeredmény elérésére van lehetőségük a jövőben. Számunkra az országos bajnokságon megszerzett két bronzérem hatalmas sikert jelent, és még több munkára serkenti a versenyzőinket a további eredményes szerepléshez a versenyeken. Minél sikeresebben akarunk szerepelni a még hátralévő különböző hazai ranglistás versenyeken, valamint a második ligás férfi és női csapatversenyeken is. A férficsapatunk az őszi idényben sikeresebben szerepelt, mint a tavasszal, de reménykedünk, hogy sikerül megkapaszkodni és őszre is a második ligában versenyezni. A női csapat sokat fejlődött az őszi idényhez képest, és tavasszal jobb eredményeket ért el, így a második ligában a középhelyezés elérése a célunk – mondta Szaghmaiszter Antal, a Kanizsa Asztaliteniszklub titkára.

A serdülő országos bajnokságon részt vett a szabadkai Spartacus asztaliteniszezője Bognár Bence is, aki kettős igazolással a Kanizsát is erősíti. Bognár egyéniben a második helyen végzett, miután a döntőben 3:0-ra veszített Dimitrije Levajac ellen. Párosban a Bognár Bence–Fenyvesi Flórián-kettős (Spartacus/Topolya) a döntőben 3:1 arányú győzelmet aratott a Miloš Marinković–Matija Jovičić (STAK)-páros ellen. Bognár a hétvégén a Szabadkán megrendezett, helyi versenyzőknek kiírt TOP12 versenyt is megnyerte: tizenegy mérkőzésén nem talált legyőzőre. A második helyen Aleksandar Čokić végzett 10 győzelemmel és 1 vereséggel, harmadik pedig Rekecki Máté lett, aki a 11 találkozójából nyolcat nyert meg.