2024. április 24., szerda

Füvesítik és fásítják az óvoda udvarát

Tegnap az óbecsei központi óvodánál dolgoztak a diákok és a Komunalac munkásai (Fotó: Fehér Rózsa)

Tegnap az óbecsei központi óvodánál dolgoztak a diákok és a Komunalac munkásai (Fotó: Fehér Rózsa)

Tavaly májusban bontották le az óbecsei központi óvodaépület szomszédságában lévő, éveken át szemétlerakóként és alkalmi „illemhelyként” funkcionáló, lakatlan házat, ennek köszönhetően az óvoda lehetőséget kapott arra, hogy ezen a telken is rendezett játszóteret alakítson ki a gyerekeknek.

Tegnap a Komunalac Közvállalat munkagépei és munkásai, valamint a Zdravko Gložanski Általános Iskola hetedikes diákjai vonultak ki a terepre, hogy ásóval, gereblyével tegyék rendbe a területet.

Kovács Norbert, a közvállalat igazgatója elmondta: a Komunalac társadalmilag felelősségteljesen végzi a dolgát, részben ezért ajánlott fel több mint ötven facsemetét és örökzöld bokrot az óvodának, másrészt ezzel szeretnének köszönetet mondani az óbecsei önkormányzatnak azért, amiért a vállalatot bízta meg a 15 millió dinár értékű fásítás és szélvédett övezetkialakítás feladatával. Vuk Radojević polgármester ígérete szerint ennek a fontos munkának az idén még lesz folytatása.

A község településeinek tavaszi rendezése keretében pénteken Péterréve központját csinosítják a Komunalac munkásai, itt a Samu Mihály Általános Iskola diákjai segítenek a dolgozóknak az örökzöld növények ültetésében.