2024. április 25., csütörtök
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Szerdai humorzsákok

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának szerdai napján a humor kapta a főszerepet. Két előadást láthatott a közönség. A magyarcsernyei Rügyfakadás a Paprikáscsirkét mutatta be, őket a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja követte a Kölcsönlakás c. előadással.

Bámulatos az a lazaság, amellyel a tóbai csapat rendelkezik a színpadon. Ennek a pikáns bohózatnak a témája, hogy mindenki szexelni akar. Ezt a csoport nagyon „bevállalósan” csinálta meg. Sokszor esik meg, hogy az amatőr színészek nem mernek egymáshoz érni, elpirulnak. Ez egyáltalán nem volt észrevehető a tóbaiak előadásán. Megértették tehát azt, hogy a színházban fontos az, hogy fizikai kontaktusban legyünk, hogy meg merjük fogni, érinteni a másikat, hogy merjük megérezni a másik leheletét. Látszik, hogy jó irányba halad a csapat: nagyon kellemes és szórakoztató előadást hoztak létre. Le a kalappal előttük, hogy a forró erotikát ízlésesen vitték színpadra, nagyon is szimpatikus módon volt provokáló a darab.

A magyarcsernyei társulat komoly megpróbáltatásokon árán jutott el a Találkozóra, a Paprikáscsirke csapata szereplőcserére kényszerült. Az amerikai lányt játszó Gyermán Gabriella tíz nappal ezelőtt ,,ugrott be”, és vette át a lányt játszó színésznő szerepét. Ennek ellenére féktelen jókedvet hoztak Kupuszinára.