2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Újabb négy pontot vontak le a Parmától

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) illetékes bizottsága négypontos levonással sújtotta a csődeljárás alatt álló Parma klubját, amelynek korábbi elnökét és ügyvezetőjét egyformán hat hónapra eltiltotta.

A FIGC csütörtökön számolt be az újabb, immár harmadik pontlevonásról, valamint a Tommaso Ghirardira és Pietro Leonardira kiszabott büntetésről.
A sereghajtó Parmától decemberben egy, márciusban további kettő bajnoki pontot vontak le, a mostani szankció nyomán pedig szinte biztos, hogy a csapat képtelen lesz bennmaradni az élvonalban, nyolc fordulóval a zárás előtt ugyanis 17 pont a lemaradása a már nem kieső, 17. helytől.
Februárban és márciusban a pármai csapat Udinese és Genoa elleni bajnoki mérkőzéseit is el kellett halasztani, mert az anyagi problémái miatt nem tudott pályára lépni az előre kijelölt időpontban. Ezek után az élvonalbeli együttesek képviselői ötmillió eurós gyorssegélyt szavaztak meg a klubnak, hogy be tudja fejezni a bajnokságot. A csapat aztán az Udinesét, valamint a címvédő és listavezető Juventust is legyőzte 1-0-ra, szerdán pedig a Genoa elleni meccsét pótolta be, ott 2-0-ás vereséget szenvedett.
A klubnál március 19-én indult el a csődeljárás, egy nappal azután, hogy Giampietro Manenti új tulajdonost - 21 társával együtt - pénzmosás és bankkártyacsalás gyanúja miatt őrizetbe vették.
A Parma ebben a szezonban már kétszer átesett tulajdonosváltáson. A csődeljárást az ügyészség kezdeményezte, mivel az új elnök, Manenti a megadott határidőig nem teljesítette kötelezettségét, nem utalta el a játékosok bérét és nem fizette be az adókat.
A korábbi hírek arról szóltak, hogy ha csődöt jelent az egyesület, az olasz amatőrbajnokságban kezdheti majd újra a szereplését.