2024. március 29., péntek

Oktatási kiállításra készülnek

Nyílt napot szerveznek a topolyai Mezőgazdasági Iskolában – A Föld napjáról is megemlékeznek

Oktatási kiállítással, amelyen hét topolyai és szabadkai középiskola részvételére számítanak, számos versennyel, szórakoztató és ismeretterjesztő programmal készülnek a topolyai Mezőgazdasági Iskolában. A tanintézmény április 20-án, az iskola sportcsarnokában és környékén tart nyílt napot.

A rendezvényen a helybeli Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, a Sinkovics József Műszaki Középiskola, valamint a szabadkai Egészségügyi Középiskola, az Ivan Sarić Műszaki Középiskola és a Politechnikai Iskola is bemutatkozik, mondta Tóth Tibor, a mezőgazdasági középiskola igazgatója lapunknak nyilatkozva, akitől azt is megtudtuk, az állandó, közkedvelt tartalmak mellett újításokkal is várják a látogatókat hétfőn délelőtt fél 11-től, elsősorban természetesen a nyolcadikosokat szüleik kíséretében. Ők a középiskolák képviselői által berendezett egy-egy stand felkeresése mellett magával a szervező iskola épületével, felszerelésével is megismerkedhetnek.

– A rendezvényünk keretében ezúttal is megemlékezünk a közelgő Föld napjáról, ezúttal iskolánk környékét, a tópartot ékesítjük, virágkiállítást rendezünk a helyszínen. A Föld napja apropója adta az ötletet egyik versenyünk meghirdetéséhez, a magfelismerő-verseny kiírásához is. Erre a megmérettetésre, csakúgy mint a már hagyományos virágkötő versenyre és a szintén közkedvelt traktoros akadályversenyre a nyílt napon, a helyszínen is lehet jelentkezni. A Föld napja alkalmából, a korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is kiírtunk irodalmi és képzőművészeti pályázatot. Ami újdonság: az idei nyílt napra sakkversenyt is hirdettünk. Az utóbbi három versenyünkről, a rájuk vonatkozó feltételekről, tudnivalókról az iskola honlapján, a  http://www.poljoskola.edu.rs weboldalon is tájékozódhatnak, a héten még jelentkezhetnek az érdeklődők. Természetesen a versenyeken legjobb helyezést elérők jutalomban is részesülnek. A mostani nyílt napon a látogatóknak lovaglási lehetőséget is biztosítunk, birkanyírás-bemutató is tervzeünk. A helyszínen a leendő élelmiszer-ipari technikusok által készített édes finomságok, valamint a hentes szakon tanulók által összeállított kolbász is kóstolható – nyilatkozta Tóth Tibor.

A topolyai önkormányzat ezúttal is támogatja a nyílt nap szervezését: a község falvaiból ingyenes buszjáratokat biztosít az érdeklődőknek.