2023. szeptember 23., szombat

Öngyilkosságot követett el egy férfi a Capitoliumnál

Öngyilkosságot követett el az a férfi szombaton a washingtoni Capitolium egyik bejárata előtt, akivel kapcsolatban korábban azt közölték, hogy lövöldözött és ártatlanná tették.

Az épületegyüttest és néhány környező utcát elővigyázatosságból lezártak a hatóságok, de két óra múltán, délután négy órakor feloldották ezt. Ezen a napon nagyon sok turista volt Washington belvárosában, mert most van a cseresznyevirágzás ünnepe. Az amerikai kongresszus munkája azonban szünetel, így szinte egyetlen politikus sem tartózkodott a törvényhozás épületében.

Az öngyilkos férfin hátizsák volt és volt a kezében egy bőrönd is. Feltehetőleg valamilyen tiltakozó akciót hajtott végre, mert volt nála egy tábla, a rajta lévő szöveg pedig „társadalmi igazságosságot” követelt. Miután megölte magát, a rendőrség átkutatta a csomagjait, de semmi említésre méltót nem talált.

A rendőrség később sajtótájékoztatón közölte, hogy az esetnek nincs köze a terrorizmushoz. Egyetlen lövés volt, az, amellyel a férfi megölte magát.