2024. március 28., csütörtök

Megy a Fiat Oroszországba (?!)

Akár még ebben a félévben megkezdődhet a Szerbiában gyártott Fiat gépkocsik vámmentes kiszállítása Oroszországba. A pontos dátumról április 15-én döntenek az illetékesek – nyilatkozta nemrég Andrej Hripunov, Oroszország szerbiai külkereskedelmi képviseletének vezetője, az itteni autógyár már egy ideje húzódó kivitel-dilemmájával kapcsolatosan. Ezt követően Ivica Dačić szerb külügyminiszter és Alekszandar Csepurin, Oroszország belgrádi nagykövete is megállapodott a Szerbiában gyártott Fiat gépjárművek az Eurázsiai Gazdasági Unióba való kivitelének következő lépéseiről. Részleteket azonban akkor nem közölték a sajtóval.

– Oroszország készen áll, hiszen minden feltételt megteremtett, hogy megkezdődjön a személygépkocsik vámmentes behozatala, illetve kivitele. Az orosz félnek már csupán csak egyeztetnie kell az Eurázsiai Gazdasági Unió másik két tagállamával, Fehéroroszországgal és Kazahsztánnal. Ezt meg is teszik április közepén, és ha pozitív döntés születik, akkor már csupán néhány apróság szükséges a tranzakció megkezdéséhez – hangsúlyozta Hripunov, aki nem tudott választ adni arra, hogy pontosan hány járműről lenne szó, viszont abban biztos volt, hogy legalább ötezer személygépkocsit igényelnének Szerbiából.

A kérdéses exportról cikkezett a múltkor a moszkvai Komerszant napilap is, amely szintén a már említett áprilisi dátumot határozta meg sorsdöntőként. A sajtó arról is cikkezett, hogy Oroszország a személygépkocsik behozatalát kölcsönös tarifakvóták keretében kívánja elkezdeni, amelyről előzőleg egyeztetnek a két ország illetékes minisztériumai. Hripunovval ellentétben azonban a lap 10 ezer Fiatot emlegetett. A cikkben arról sem esik szó, hogy melyik orosz gyártó venne részt a vámmentes áruforgalom lebonyolításában.

Szerbia és Oroszország még 2000-ben kötött egy szabad-áruforgalmi megállapodást, de ez a személygépkocsikat nem foglalta magába. Jelenleg az országból az oroszokhoz érkező kocsikra harmincszázalékos vámot kell fizetni.

Végül a lap arra mutat rá, hogy több szerencsétlen kísérlet után végre megkezdődhet a két ország közötti vámmentes autóexport.

Nem kell azonban teljesen derülőtónak lenni az üggyel kapcsolatban, hiszen Oroszország már több alkalommal is elhúzta a mézesmadzagot a szerbiai illetékesek előtt.

Emlékeztetőül: Vlagyimir Putyin orosz elnök már több ízben megígérte az autók vámmentes kivitelét. Aleksandar Vučić kormányfőnek két alkalommal is, először Moszkvában, másodszor pedig az ősszel Belgrádban. Sőt, az orosz politikus már 2013-ban tett egy ilyen ígéretet Ivica Dačićnak, az akkori miniszerelnöknek.

Putyin legutóbbi novemberi látogatása után a Fiat Automobili Srbija (FAS) munkatársai úgy hitték, hogy gyorsan megkezdődik a kivitel, amely még ma is csupán az előkészületek szintjén él.

Akkor az üggyel kapcsolatban olyan spekulációk is felröppentek, hogy azért stagnál a folyamat, mert nem elég nagy a szerb munkaerő részvétele a gépjárművek előállításában (Szerbiában csupán a munka 33 százalékát végzik).

Mások úgy vélték, hogy az orosz gazdasági viszonyok bizonytalansága miatt (amely leginkább az ukrán helyzetből és az embargóból fakad) marad el az export. Tudniillik tavaly 7,6 százalékkal csökkent az autóeladások aránya Oroszországban, a 2013-as számadatokhoz képest.