2024. április 19., péntek

Őszre talán lesz tornaterme a Petőfinek

Az óbecsei alsóvárosi iskoláé lesz a község legfelszereltebb tornaterme
Ez lesz a község legfelszereltebb tornaterme (Fotó: Fehér Rózsa)

Ez lesz a község legfelszereltebb tornaterme (Fotó: Fehér Rózsa)

Hosszabb szünet után végre befejeződött az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme építésének a harmadik szakasza – ezt jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Szűcs Budai Engelbert igazgató. Vuk Radojević polgármester azt reméli: a 19 millió dinárba kerülő utolsó építkezési fázist a köztársasági ifjúsági és sportminisztérium, valamint a tartományi sport és ifjúsági titkárság támogatásával az őszi tanévkezdésig sikerül befejeznie a kivitelezőnek. Az önkormányzat vezetői azt ígérik, hogy a Petőfi iskoláé lesz a község legfelszereltebb tornaterme, aminek az előnyeit a diákokon kívül remélhetőleg más sportkedvelők is élvezhetik majd.

Vuk Radojević kijelentette: amennyiben az önkormányzatnak mind a minisztériumtól, mind a titkárságtól sikerül anyagi támogatást szereznie, a pénz egy részét a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola tornatermére fordítják, de az még nem dőlt el, hogy a létesítményt csak felújítják vagy teljesen új tornaterem épül a faluban.

A tornaterem felépítése 2010-ben kezdődött meg, 2011-ben került tető alá az épület, de azóta sokat álltak a munkálatok, mert nem volt pénz a projektum harmadik és negyedik fázisára. A harmadik fázis befejezésére összesen 7,4 millió dinárra volt szükség, amihez 3,6 millióval a tartományi kormány járult hozzá – ezeknek a munkálatoknak a során építették be a nyílászárókat, valamint a víz-, szennyvíz- és villanyvezetékeket. Ez utóbbit egyébként ezidáig többször – legutóbb két héttel ezelőtt – rongálták meg tolvajok. Szűcs Budai Engelbert azt reméli, hogy miután a rendőrség nemrégiben kézre kerített egy iskolai betörőt, a kábeltolvajokat is rövidesen lefüleli.