2024. április 20., szombat
MAGYARITTABÉ

A Kossuth-szobrot tovább keresik

Éppen ide kellett lehelyezni az optikai kábelt? (Fotó: Kecskés István)

Éppen ide kellett lehelyezni az optikai kábelt? (Fotó: Kecskés István)

A rendőrség negyedik napja keresi a Nagypéntek hajnalán eltűnt magyarittabéi Kossuth-szobrot. Ez az egyetlen releváns információ, amit Petes Béla tanácselnök kapott eddig a rendőrségtől. Azt mondták neki, hogy a nyomozás érdekében sem hivatalos, sem nem hivatalos információt egyelőre nem adhatnak.
Nem hivatalos értesüléseink szerint kihallgattak olyan személyeket, akik a Kossuth-szobor környékén laknak, afelől érdeklődve, hogy észleltek-e valami gyanúsat Nagypéntek éjjelén, amikor is a faluban erős szél fújt, esett az eső, s mindez segíthette a tolvajokat abban, hogy észrevétlenek maradjanak. Ellenőrizték a térfigyelő kamerákat is néhány helybeli elárusítóhelyen, hogy netán azok segítségével beazonosíthassák a gyanús, vidéki rendszámtáblájú járműveket.
Egyelőre minden jel arra vall, hogy színesfém-tolvajok vandál cselekedetéről van szó, mivel azon az éjjelen eltűnt a szobor talapzata közeléből egy optikai kábelköteg is, melynek egy részét a földből tépték fel. Egyes vélemények szerint a talapzat körüli munkálatok kapóra jöhettek tolvajoknak, ugyanis így könnyebben eltüntethették a nyomaikat.
A történtek beárnyékolták a húsvéti ünnepeket Magyarittabén. Mindenki abban reménykedik, hogy megkerül a 111 éves szobor, mert mint mondják, azt semmi sem pótolhatja.