2024. április 20., szombat
ZENTA

Nyelvtan- és nyelvhelyességi verseny

Munkában a versenyzők

Munkában a versenyzők

A zentai Emlékiskolában rendezték meg az idei községi nyelvtan- és nyelvhelyességi versenyt, amelyen az általános iskolák felsős tagozatainak legjobb nyelvtanosai, összesen 57-en mérték össze tudásukat. Minden tagozatról a három legeredményesebb versenyző jutott tovább a körzeti vetélkedőre, amelyet április 25-én szerveznek meg.

Az ötödikesek kategóriájában az első helyezést Terhes Virág, az Emlékiskola tanulója szerezte meg, második lett azonos pontszámmal Horváth Ervin és Csízik Boglárka, mindketten az Emlékiskola tanulói, harmadik helyen végzett szintén azonos pontszámmal Kőrösi Violetta, a felsőhegyi iskola tanulója és Pék Sára Borbála.

A hatodik osztályosoknál első lett Szorcsik Ivett, második Fodor Kinga, mindketten a Thurzó-iskola tanulói, harmadikok azonos pontszámmal: Kopasz Petra (November 11.) és Tallós Virág (Tornyos).

A hetedik osztályosoknál az első helyet Kólity Kinga (Felsőhegy) szerezte meg, második azonos pontszámmal az Emlékiskola két tanulója: Szöllősi Kristóf és Tešić Mária.

A nyolcadikosok közül Horváth Edina (Emlékiskola) bizonyult a legjobbnak, második Rózsa Daniella (Felsőhegy), harmadik Katona Sára (Emlékiskola).