2024. március 29., péntek

Bajnokfogadás Zentán

A községi vezetők köszöntötték Nemes Viktor Európa-bajnok birkózót és Nagy Tamás ötödik helyezettet
Nagy Tamás, Zörgő László, Ceglédi Rudolf, Nemes Viktor és Kosiczky András

Nagy Tamás, Zörgő László, Ceglédi Rudolf, Nemes Viktor és Kosiczky András

Tegnap a zentai városházán a világversenyen eddig még nem jegyzett sikert elérő birkózókat köszöntötték a zentai önkormányzat vezetői. Az alkalmi fogadáson Ceglédi Rudolf polgármester és Kosiczky András, a községi tanács sportügyekkel foglalkozó tagja apró ajándékcsomaggal is meglepte Nemes Viktort, aki a lengyelországi Wałbrzychben megtartott U23-as birkózó-Európa-bajnokságon a 75 kilogrammosok súlycsoportjában bajnoki címet szerzett, Nagy Tamást, aki az 59 kilogrammos súlycsoportban ötödik helyezést ért el, valamint Zörgő Lászlót, az edzőjüket.

A polgármester reményének adott hangot, hogy a gazdasági válságból való kilábalást követően az önkormányzat még erőteljesebben tudja támogatni a zentai sportolókat, közülük is mindenekelőtt azokat, akik kiváló eredményeket érnek el. Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ne hagyják el a közösségünket, s felnőttként is ott folytassák pályafutásokat, ahol felcseperedtek és az első eredményeket elérték.

Kosiczky András úgyszintén gratulált a község hírnevét öregbítő sportolóknak, és emlékeztette a jelenlévőket, hogy a környező községek önkormányzatai közül az idén is a legtöbb pénzt, közel 45 millió dinárt különítettek el a sportegyesületek támogatására.

A fogadáson jelen volt Bera László, a Zenta Birkózóklub elnöke is, aki reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezőkben még jobb eredményekről tudnak majd beszámolni.

– A többi sporthoz hasonlóan a birkózáshoz sem elég, hogy adva van egy kiváló edző, és vannak nagyon tehetséges fiúk, mivel számukra is meg kell teremteni a zavartalan edzéshez és a fejlődéshez szükséges feltételeket – nyilatkozta a klub elnöke, s hozzátette, hogy a zentai birkózóklub esetében mindez adott. Bera elmondta, hogy a klubjuk is megtett mindent, hogy az önkormányzati támogatás mellett is szerezzenek anyagi eszközöket. Ennek kapcsán a klub elnöke elmondta, hogy a tartományi sport- és ifjúsági titkárságnál megnyert pályázatuknak köszönhetően végre megvalósulhat az egyik nagy álmuk, rendbe hozhatják az egyesület udvarát, kiépíthetik a megfelelő vizesblokkot, hálószobákat, így az elkövetkezőkben akár téli vagy nyári edzőtáborok megszervezéséhez is adottak lesznek az elengedhetetlen feltételek.