2024. március 29., péntek

Négy társasággal tárgyalnak

Újabb elismerés a nagybecskereki szabad ipari övezetnek

A nagybecskereki szabad ipari övezet elismerésben részesült a délkelet-európai és a Duna menti régiónak a szállítási és logisztikai konferenciáján, amelyet Belgrádban tartottak meg az építészeti, közlekedési és infrastrukturális minisztérium védnöksége alatt. Tavaly az FDI magazin (Financial Times) a 2014 év legjobb európai szabad ipari övezetté nyilvánította a nagybecskereki szabad ipari övezetet.

(Fotó: Kecskés István)

(Fotó: Kecskés István)

Čedomir Janjić polgármester szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az elismerések a helyi önkormányzatnak a külföldi beruházások idevonzására tett lépéseinek az eredménye. Értékelése szerint a város vezetősége a nemzetközi vásárokon (München, Cannes) is igyekszik hirdetni Nagybecskereket mint befektetésre alkalmas helyet. Mint mondta, az önkormányzat munkája nemcsak elismeréseket hozott, hanem konkrét eredményeket is: két török, egy német és egy orosz társasággal tárgyalnak esetleges beruházásokról. Csak az utóbbi mintegy nyolcmillió eurót szándékozik beruházni élelmiszer-ipari kapacitásba. Hogy kik a potenciális beruházók, arról később tájékoztatják a közvéleményt.
Tekintettel arra, hogy a beruházókkal folytatott előzetes tárgyalások 12–15 hónapig tartanak, így a konkrét eredmények csak később lesznek szemmel láthatók. Egyébként a Lidl kereskedelmi lánc Nagybecskereken is vásárolt telket, és várják az érkezését.
A szabad ipari övezetben jelenleg 13 vállalat működik.