2024. április 25., csütörtök

Az idegenforgalomban vannak rejtett lehetőségek

Kilenc vajdasági község pályázott sikerrel a tartományi régióközi és önkormányzati, valamint a gazdasági, foglalkoztatási és nemek közötti egyenjogúsági titkárság pályázatán, az így szerzett húszmillió dinárt idegenforgalmi képzésekre, műhelymunkákra fordítják a nyertesek. A turisztikai lehetőségek kiaknázásában az önkormányzatokat a Duna Desztinációs Menedzsment Központ (DMC) segíti, az ő andrevljei előadásuknak köszönhetően a vajdasági szakemberek hasznos gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodtak. Ezen a képzésen Óbecse képviselői is részt vettek.

– A községünk elsődleges célcsoportjának a belgrádiakat neveztük meg, akik szívesen töltenek egy-egy hétvégét Vajdaságban – nekik kell izgalmas, tájjellegű tartalmakat ajánlanunk. Ilyenek lehetnek különféle outdoor, azaz kinti programok, mint amilyen a sporthorgászat, az evezés, a lovaglás, a vadászat. Számukra érdekesek lehetnek a tipikus vajdasági ételek és italok, valamint a kulturális műemlékek is – mondta el Gordana Džigurski, az Óbecsei Idegenforgalmi Iroda igazgatója.

Azok, akik az idegenforgalmi tartalmakat a DMC-elvárásoknak megfelelő szinten tudják majd biztosítani, DMC-tanúsítványt szerezhetnek.