2024. április 20., szombat
KOSÁRLABDA

Országos döntősök a Spartacus ifijei

A Spartacus Ifjúsági Kosárlabdaklub a hétvégén megnyerte a Vajdaság-bajnokságot az U15-ös korosztályban, így jogot szerzett a Kraljevón megrendezendő országos bajnokságon való részvételre. Tegnap a szabadkai városházán sajtótájékoztatón számolt be a klub elnöke, Jovan Sirovina, az edző, Saša Buljovčić és az egyik kulcsjátékos, a tartományi döntő legjobbjának megválasztott Nebojša Mickić a bajnoki cím megszerzésének körülményeiről, illetve arról, mire számítanak az országos megmérettetésen.

Vjekoslav Ostrogonac városi sporttanácsos köszöntötte a sajtó képviselőit, és gratulált a csapatnak az elért eredményhez, majd átadta a szót a bajnokcsapatot felkészítő Buljovčićnak, aki kifejtette, hogy a mögöttünk álló hétvégén Futakon sikerült megszerezniük a tartomány legjobb csapatának járó titulust: „Ez már a harmadik év, amikor kísérletet tettünk a cím elhódítására, ezúttal végre ki is jött a lépés. Több mint meggyőzőek voltunk, a fiúk óriási akarattal játszottak, hihetetlen tartásról tettek tanúbizonyságot, kiváló játékkal rukkoltak elő. Az első meccset tízpontos, a másodikat huszonöt pontos különbséggel nyerték meg, a döntő első félidejében pedig 30 pontos előnyünk is volt, úgyhogy a második félidőben már izgulnunk sem kellett. Különösen örömteli, hogy ennek az eredménynek köszönhetően az egyik csoport kiemeltjei leszünk az országos döntőben.”

A tartományi döntő legjobbjának megválasztott Mickić büszkén nyilatkozott a döntőbe jutásról: „Amikor megkaptam a legjobbnak járó díjat, fantasztikusan éreztem magam, hiszen egész évben keményen dolgoztam, egyedül és az edzőimmel is, hogy ezt az eredményt elérhessük.” A játékos, aki három meccsen 84 pontot termelt, elmondta azt is, hogy három újvidéki csapatot, a Danubiust, a Sports Worldöt és a Vojvodinát sikerült legyőzniük. Rajta kívül Njegoš Milović, Mihailo Stojanov, Stefan Bjelić, Nemanja Vojinović, Nikša Urošević, Nikola Brajković, Strahinja Pejak, Luka Soldo, Luka Zorić, Igor Kopunović, Mihajlo Maksimović, Jovan Kojić és Jovan Kujundžić volt tagja a bajnokcsapatnak.

A klub elnöke, Sirovina a rájuk váró feladatról, az április 15-e és 19-e között Kraljevón sorra kerülő országos bajnokságról beszélt: „12 csapat vesz részt az ország nyolc régiójából. Nagyon fontos, hogy elkerültük a két legjobb csapatot, a Zemun és a Crvena zvezda együttesét. Kiemeltként utazunk Kraljevóba, ami azért is fontos, mert csak egy meccsen játszunk a torna első napján, míg egyes csapatoknak két meccsük is lesz aznap, ami nagy lehetőséget jelent, hogy csoportelsőként végezhessünk. Ha ez sikerül, akkor valószínűleg könnyebb ellenféllel kerülünk össze a negyeddöntőben. Szeretnénk jó eredménnyel hazatérni, de nem akarok fölösleges terhet rakni a fiúk vállára, ezért nem mondom azt, hogy benn leszünk az elődöntőben.” Az elnök azt is elmesélte, hogy egyre tömegesebb a sportág Szabadkán, mivel hat iskolában is működik immár kosárlabda-szakosztály, ez a korosztály 23 év után lett ismét bajnok, ami szintén alátámasztja, hogy egyre nagyobbak a merítési lehetőségeik.