2024. április 25., csütörtök
SAKK

Kétszeres győztes az Orompart I.

Véget ért a falusi sakkliga és a felsőhegyi nemzetközi torna

Befejeződött a javarészt Zenta községbeli csapatokat szerepeltető falusi sakkliga 27. bajnoksága, ezúttal hat résztvevővel. A rapid rendszerben, négy fordulóban lebonyolított versenyt Orompart I. csapata nyerte meg 58 ponttal. Az amatőrnek mondott vetélkedő korántsem jelentett alacsony színvonalat, hiszen mesterjelöltek és FIDE-mesterek is szerepeltek a mérkőzéseken, és vendégjátékosok is erősítették a csapatokat.

A győztes oromparti csapatot (Novák Tamás, Davidović Zoran, Korponai Ákos, Tóth Pál Gábor, Ősz Szabó Ferenc, Berényi Ferenc) Tornyos követi a táblázaton 51 ponttal, 3. a zentai Zörgő csapat (49), 4. a gunarasi Fehér Szarvas (44), 5. Orompart II. (21,5), 6. Felsőhegy (16,5).

Az egyéni versenyt a tornyosi Nagy Attila nyerte, 2. Davidović Zoran, 3. a felsőhegyi Kaszás György. A gyorslépéses verseny első helyezettje a tornyosi Kaszás Viktor lett.

Szombaton egyféle idényzáróként (a versenyeket minden évben a téli időszakban tartják) rendezték meg Zentán, szintén rapid rendszerben, a 14. felsőhegyi nemzetközi versenyt hét csapat részvételével. Ennek a győztese is Orompart I. csapata lett (Vranić Ljubomirral és Váradi Lászlóval kiegészülve) 11 ponttal. A további sorrend: Deszk, Magyarország (10), Fehér Szarvas (9), Tornyos (6), Orompart II. (4), Felsőhegy (2), sereghajtó a felsőhegyi ifjúsági csapat pont nélkül.

A versenyek lebonyolítását a Zentai Sakk-klub, a zentai földműves-szövetkezet és a martonosi SD vállalat támogatta.