2024. április 24., szerda

Javul az önkormányzati ügyintézés

Az új építkezési törvény hatályba lépése óta összesen 58 építési engedélyt adtak ki – jelentette be Zorana Mihajlović építésügyi miniszter a fővárosi sajtónak adott interjújában. Az új jogszabály pozitív hozadékai kapcsán elmondta:

– Tavaly ugyanebben az időszakban mindössze hat építkezési engedélyt adtak ki az önkormányzatok. Véleményem szerint a következő időszakban még bizalomgerjesztőbb adatok érkeznek a minisztériumhoz – magyarázta a tárcavezető.

A beszélgetés során Mihajlović arról is beszélt, hogy a minisztérium előző összetétele meglehetősen megkérdőjelezhető munkát végzett, és emiatt az államnak nagy erőfeszítéseket kell tennie, hogy az akkor elkezdett projektumokat folytassa, illetve újra aktuálissá tegye. Elsősorban a vasúti vállalat és a vasutak kusza kölcsöneire és lefagyasztott tervezetire utalt.

Végül a miniszter arról beszélt, hogy a tárca tovább folytatja az önkormányzatok ellenőrzését, és azt is bejelentette, hogy a következő év elejétől a építkezési kérvényeket az interneten keresztül is eljuttathatják az ügyfelek.