2024. április 18., csütörtök

A Bolyai gimnázium diákjainak sikere

A KMV képzőművészeti pályázatának eredményei – Április elsejéig, délig lehet szavazni a KMV hivatalos plakátjára

A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének idei első eredményei máris megszülettek. A képzőművészeti pályázatra ez évben 29 rajz, 27 grafikai, 30 festészeti és 22 szobrászati alkotás, valamint 142 fotó és 16 egyéb kategóriába sorolható munka érkezett be. A legtöbb díjat a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai mondhatják magukénak a zsűri döntése alapján, amelynek tagjai Faragó Orsolya grafikus, mgr. Torok Melinda festőművész és Molnár Edvárd fotográfus voltak.

Rajz kategóriában a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium három tanulója érdemelt ki ,,dobogós” helyezést: Szabó Margit, Molnár Georgina és Hoffmann Delilla alkotásai bizonyultak a legjobbnak. A grafika kategóriában az első, második és harmadik helyezett szintén három bolyais tanuló: Deák Anita, Komjáti Jolán és Zelenka Anna. A festészet kategóriában a zsűri mindössze egy első díjat osztott ki, amelyet Balog Krisztiánnak, ugyancsak a zentai tehetséggondozó diákjának ítélt oda. A szobrászat kategóriában szintén a bolyaisok végeztek az első három helyen:az első díjat Csernák Csilla és Turkál Anna, a másodikat Csorba Emil, a harmadikat pedig Urbán Judit érdemelte ki alkotásaival. A fotókat beküldő középiskolások közül Bártol Brigitta, a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola tanulója érdemelte ki az első díjat, a második helyezett Móricz Ildikó, az újvidéki Bogdan Šuput Formatervezői Iskola tanulója, a harmadik pedig Senić Danijela, a Zentai Gimnázium tanulója, az egyéb kategóriában a zsűri csak egy első helyezést osztott ki, amelyet Körmöci Norbertnek, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulójának ítélt oda.

Április elsejéig lehet szavazni a plakátra

A KMV hivatalos plakátját idén is facebookos szavazás útján kiáltják ki. Szavazni április elsejéig, délig lehet a következő linken: