2024. április 16., kedd

Mese, mese, mátka Magyarkanizsán

Jól szórakoztak az ovisok

Jól szórakoztak az ovisok

Magyarkanizsa volt az utolsó színhelye a Mese, mese, mátka c. zenés mesének és táncháznak, amely a belgrádi Collegium Hungaricum szervezésével és támogatásával jött létre. Az intézmény a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan szervezett programot három helyszínen: Temerinben, Kisoroszon és Magyarkanizsán. Utóbbi helyszínen tegnap a Levendula Népi Kézművesműhely és a Regionális Kreatív Műhely közreműködésével tartották meg az óvodásoknak szóló zártkörű táncházat. Az előadásban egy alkalmilag összekovácsolódott zenekarral ismerkedhettek meg, amelynek vezetője, Fábián Éva énekelt és mesélt a gyerekeknek.

– Szakmámat tekintve óvónő vagyok, de már 31 éve szervezek táncházat gyermekeknek, akkor még a Kalamajka együttessel léptem fel. Az óvóképzői pálya során szerzett tapasztalatomnak sok hasznát veszem, mert más az éneklés és táncolás, és más a tanítás is, attól, hogy valaki jól táncol és énekel, nem biztos, hogy a gyerekeknek is át tudja azt adni. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek jót is lássanak ebben a mai világban, különösen a kisgyerekek számára fontosak ezek a benyomások – mondta Fábián Éva.

Az előadáson a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény iskola-előkészítősei vettek részt, akik láthatóan élvezték az interaktív zenés mesét, és szívesen énekeltek együtt a zenekarral, illetve készségesen válaszoltak a mesélő kérdéseire. Az előadás nemcsak a szórakoztató jellege miatt volt érdekes, hanem ahogyan ötvözte az éneklést és a ritmusgyakorlatot, épített az óvodások népdaltudására is. A mese után pedig együtt táncoltak körben a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.