2024. április 25., csütörtök

Róka sétált be egy szabadkai család udvarába

A habzó szájú állat órákig ott volt, az illetékes szolgálatok egymásra hárították a felelősséget

A szabadkai Igman utcában élő Szűcs családnak a napokban nem mindennapi látogatója akadt, ugyanis egy róka sétált be az udvarukba. Ott ült békésen egy sarokban, egészen estig, miközben az illetékes szolgálatokból senki se reagált. A kommunális rendőrség őrjárata több mint öt óra elteltével jelent meg, de nem tudtak intézkedni, mert ekkor a róka ismeretlen irányba elszaladt – írja a subotica.com.

Szűcs Tihomir, a házigazda elmondta, hogy a habzó szájú róka csütörtökön 16 óra körül jelent meg, véres nyomokat hagyva maga körül.

„Behúzódott az udvar egyik sarkába, ott üldögélt nyugodtan, látszott a szája szélén a hab, ami miatt megijedtünk, mert a Kér helyi közösségben, a környéken sok a gyerek és az ember – meséli. – Azonnal kerestük, kihez fordulhatnánk. Hívtuk a köztisztasági közvállalatot, az állatkertet, de senki se vette fel a telefont. Azután a vadászegyesületet, akik a kommunális rendőrséghez utasítottak bennünket, de ők azt mondták, nem illetékesek az ügyben. Nem adtam fel, mert a helyzet olyan volt, hívtam a rendőrséget, akik ismét a kommunális rendőröket hívták, akik végül kiszálltak terepre – mondta.

Addigra már a család és a szomszédok is kinn voltak az utcán, mert féltek, nehogy a róka megtámadjon valakit, mert az ilyen állatok reakciója nem kiszámítható, főleg, ha ismeretlen terepen vannak és meg vannak ijedve.

„Amikor a kommunális rendőrök le akarták fényképezni, a róka a régi téglagyár felé elmenekült. A legszörnyűbb az egészben, hogy az átlagember ilyen helyzetben nem tudja kihez forduljon segítségért, az illetékesek csak átdobják a felelősséget valaki másra, nekünk meg nem marad más, mint várni” – meséli.