2024. április 23., kedd

Az adai polgármester válasza a nyílt levélre

A múlt hétvégi számunkban közöltük az adai önkormányzat VMSZ-frakciójának Bilicki Zoltán polgármesterhez intézett nyílt levelét. Az alábbiakban a polgármester válaszát adjuk közre, és ezzel a szerkesztőség a vitát a lapunkban befejezettnek tekinti.

Tisztelt Világos Tibor Úr!

Levelüket nem tudom válasz nélkül hagyni, mert semmilyen téren nem szokásom meghátrálni. Önökkel ellentétben soha nem tekintek lezártnak általam megkezdett, de be nem fejezett dolgokat. Én a mindenkori mandátumom végéig kívánok dolgozni a közösségünk jobblétéért.

Leszögezném, hogy beszélgetésünk hangnemének nívóját Önök határozták meg sajtótájékoztatójukon, én csak elfogadtam, hogy az Önök vitakultúrájának ez a maximuma.

Úgy érzem, a VMSZ adai frakciója bulvár stílusú nyílt levelével egyértelműen megmutatta, hogyan értelmezi saját ellenzéki „munkásságát”.

Levelük híven tükrözi a képviselő-testületi üléseken alkalmazott „munkamódszerüket”. Valamint hűen illusztrálja Ada község polgárainak érdekében kifejtett eddigi tevékenységüket is. De Ada község polgárai reális meglátású emberek, és nem lehet őket félrevezetni az Önök által oly nagyon kedvelt üres beszédekkel és efféle levelekkel. Ada község polgárai nyitott szemmel járnak, és látják azt, ha valaki valóban dolgozik azért, hogy életkörülményeink ezekben a nehéz időkben is lehetőségeinkhez mérten javuljanak.

Végezetül azt kell mondjam, hogy teljes mértékben egyetértek azon kijelentésükkel, miszerint: „Ami megtörtént, az megtörtént, mint az Önök esetében oly sok alkalommal az elmúlt periódusban!” Igen, a mi esetünkben ami megtörtént, az megtörtént, és kézzelfogható, maradandó eredmény. A munka számomra eredmények felmutatását jelenti, én ezért fordítom energiámat folyamatosan a meglévő javaink megőrzésére és fenntartására, új beruházásokra, fejlesztésekre, mindannyiunk javát szolgáló értékek létrehozására.

Nem kenyerem a sárdobálás, ezért a hangzatos rágalmak kiáltozását és a dolgok ezzel való lezárását továbbra is meghagynám Önöknek.