2024. április 23., kedd

Nézők közé repült egy versenyautó a Nürburgringen

Többen megsérültek, egy néző pedig életét vesztette

Tragikus balesetet hozott a német hosszútávú bajnokság (VLN) szombati évadnyitója a Nürburgring-Nordschleifén, a legendásan veszélyes Zöld Pokolban: az egyik autó a közönség közé repült és többen megsérültek, egy néző pedig életét vesztette – írja a hvg.hu.

A közönség közé repült versenygép egy Nissan volt, amelyet a japán márka gyári pilótája, az egyre elismertebb és idén már a gyártó frissen útnak indítandó LMP1-es programjában is szerephez jutó Jann Mardenborough vezette. A kocsi a több mint 20 kilométer hosszú pálya egyik legveszélyesebb szakaszán a levegőbe emelkedett és a biztonsági dróthálót átrepülve, a tetején landolva csapódott a nézők közé.

A helyszínről érkezett jelentések arról tesznek említést, hogy „többen” súlyosan megsérültek, egy néző pedig – ahogyan azt a verseny szervezői is megerősítették – a pálya kórházában életét vesztette.  A többi sérültet a hivatalos tájékoztatás szerint a szükséges kivizsgálásokra kórházba szállították.

Mivel a baleset helyszíne nehezen megközelíthető, a szervezők előbb félbeszakították, majd törölték a futamot, a pálya biztonsági személyzete ugyanis nem tudta volna megkezdeni a tevékenységét. Az illetékesek a rendőrség munkatársaival együtt jelenleg is ott tartózkodnak, mentenek és a baleset körülményeit vizsgálják.