2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDÖN SZERZETT DIPLOMÁK

Egyelőre csak konzultálnak

Október 1-jétől már az ENIC/NARIC szerbiai központja végzi a felsőoktatási dokumentumok honosítását

Megkezdte munkáját Szerbiában is az ENIC/NARIC Központ, amely a külföldi felsőoktatási dokumentumok honosítását végzi majd. Az érdeklődők egyelőre csak konzultációt kérhetnek az itt dolgozóktól, vagyis pontos információkat kaphatnak arról is, hogy milyen eljárásban történik a megszerzett diplomák honosítása az ország területén. A munkaviszony megkötéséhez szükséges külföldi felsőoktatási dokumentumok honosítására majd csak ez év október 1-jétől nyílik lehetőség a szerbiai ENIC/NARIC Központon keresztül.

Amennyiben a tanulmányok folytatása a cél, a külföldi felsőoktatási dokumentumok honosítása továbbra is az önálló felsőoktatási intézmények hatáskörébe tartozik. Ugyanakkor október 1-jéig az ország területén működő felsőoktatási intézmények kötelesek a honosítást elvégezni a már meglévő gyakorlat alapján abban az esetben is, ha munkaviszonyba állasról van szó.

Az ENIC/NARIC szerbiai központban Natalija Konjević, a központ munkatársa szerdán és pénteken fogadja a telefonos konzultációs igényeket 12 és 14 óra között, a 011-3616-524-es telefonszámon.

Bővebb információkat az ENIC/NARIC központról, annak működéséről pedig a www.enic-naric.net honlapon szerezhetnek.