2024. április 19., péntek

Lopások a pravoszláv temetőben

Keddre virradó éjszaka az óbecsei pravoszláv temetőben ismeretlen elkövetők 14 sírhelyről loptak el sárgarézből készült betűket, képkereteket, kereszteket, vázákat, díszvirágokat, de a képkeretek lefeszítése során két sírhelyen a fényképek is megrongálódtak. A rendőrség kedden délelőtt elvégezte a helyszínelést és felvették a jegyzőkönyvet.

(Fotó: Fehér Rózsa)

(Fotó: Fehér Rózsa)

A Komunalac Közvállat az eset kapcsán közleménnyel fordult a lakossághoz, ebben a többi között az áll: az egyre gyakoribb lopások miatt sürgős megoldásra van szükség, egyúttal bocsánatot kértek a károsultaktól a történtek miatt.

Jelenleg a temetők 7 és 18 óra között látogathatók, ezt követően bezárják a kapukat. Éjszakai ügyelet jelenleg nincs a temetőkben. A közvállalat a napokban tárgyalásokat kezdeményez az önkormányzat illetékeseivel annak érdekében, hogy éjjeli őr alkalmazásával, jobb rendőrségi együttműködéssel és videofelügyelettel elejét vegyék a temetői lopásoknak.

A Komunalac ismeretlen tettes ellen kártérítési feljelentést tett. Az előzetes becslések szerint a kár meghaladja a 120 ezer dinárt.