2024. március 28., csütörtök

Tragédia Melencén

Felrobbant a gázkazán – Életét vesztette egy házaspár

Ratko (71) és Zagorka (60) Vujanov melencei nyugdíjas házaspár életét vesztette, amikor szerda reggel családi házukban felrobbant a gázkazán. A nagybecskereki Rendőrségi Hivatal közleménye szerint a robbanás 5.30 órakor történt a ház hátsó részében. A szerencsétlenség körülményeinek a kivizsgálása folyamatban van. A helyszínelést a nagybecskereki alapfokú ügyész és a rendőrségi hivatal dolgozói végezték el.
A tragédiában elhunyt házaspár a Žarko Ostojin utca 29. szám alatti házban lakott, fiukkal, menyükkel és két kiskorú unokájukkal. A fiatalok alig néhány pillanattal a robbanás előtt dolgozni indultak a Draxlmaier nagybecskereki üzemébe, a gyerekek pedig az időben az épület utcai szobájában aludtak. Amint a munkába indulók kiléptek az utcára, hatalmas robbanás hallatszott, amely gyakorlatilag szétvitte az épület hátsó részét, amelyben a két áldozat tartózkodott. A gyerekek és a fiatal házaspár nem sérült meg.
A helyszínen megjelent újságíróknak a családtagok közül senki sem akart nyilatkozni, az épületbe sem engedtek be senkit. Annyit tudni, hogy gáz és villamos-energiával működtetett kazánok segítségével üzemeltették az épület központi fűtését. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a nagy erejű robbanást, de feltételezhető, hogy a gázkazán robbant fel.
Melencén a nyolcvanas évek óta van földgázvezeték és a szerdaihoz hasonló tragédiára nem volt példa.