2024. április 19., péntek

Egyéb

Gólyabál a Petőfiben!

Idén tizennyolcadik alkalommal kerül megszervezésre Újvidéken a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban november huszonhatodikán, a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) szervezésében.

Megemlékezés lesz Csúrogon

Jövő vasárnap, október 25-én 15 órakor a csúrogi sintérgödörnél lévő emlékműnél megemlékezést tartanak az 1944-es ártatlan áldozatok emlékére. A hozzátartozók és az emlékezők nevében Teleki Júlia mindenkit szeretettel vár.

Kultúrával a fejlődésért

Román, osztrák, francia és magyarországi partnereivel közösen a Népkör Magyar Művelődési Központ Kultúrával Európa gazdasági fejlődéséért címmel műhelyfoglalkozásokat, szaktanácskozásokat és más programokat szervez. Az Europe for Citizens támogatási program részeként megrendezésre kerülő program augusztus 22-e és 24-e között zajlik.

Arcus-tábor a tóparton

Az Arcus Környezetvédő Egyesület 25. alkalommal szervezi meg a már hagyományos természettudományos-ismeretterjesztő és környezetvédelmi, természetvédelmi táborát július 25-e és augusztus 1-je között a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos-kastély mellett.