2024. március 29., péntek

Eseménynaptár

Ismertető a pályázatok első köréről

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke december 19-én, szombaton délelőtt 11 órai kezdettel Magyarcsernyén, a Községházán (JNA 110), ismertetőt tart a hamarosan – a jövő év legelején –, magyarországi támogatásból kiírásra kerülő pályázatok első köréről.

Sztárvendégek lépnek fel Mága Zoltán újévi koncertjén

A legendás tenor, Plácido Domingo művésztársai lesznek Mága Zoltán hegedűművész sztárvendégei az újévi koncerten: Mario Frangoulis görög tenor, Michaela Oesta amerikai szoprán és a kárpátaljai születésű magyar operacsillag, Georgina von Benza szórakoztatja a közönséget.

Gólyabál a Petőfiben!

Idén tizennyolcadik alkalommal kerül megszervezésre Újvidéken a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban november huszonhatodikán, a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) szervezésében.

Változások a kisebbségi médiumokban

A kisebbségi és helyi médiumokkal foglalkozó IV. regionális konferenciát november 5-én tartják meg Belgrádban, a Médiaasszociációban A médiabrandek fejlődése – Felkészültünk a változásokra?

Megemlékezés lesz Csúrogon

Jövő vasárnap, október 25-én 15 órakor a csúrogi sintérgödörnél lévő emlékműnél megemlékezést tartanak az 1944-es ártatlan áldozatok emlékére. A hozzátartozók és az emlékezők nevében Teleki Júlia mindenkit szeretettel vár.