2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS - PRIMERA DIVISION

A Barcelona nyert az El Clásicót

A listavezető Barcelona hazai pályán 2-1-re legyőzte az ősi rivális Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának vasárnap esti szuperrangadóján. Sikerükkel a katalánok négypontos előnyre tettek szert legnagyobb riválisukkal szemben.

A Camp Nou Stadion 98 760 szurkolója előtt az első igazi nagy helyzetet a Real Madrid dolgozta ki, de Cristiano Ronaldo Karim Benzema beadása után a felső lécet találta el. A 19. percben a Barcelona szerezte meg a vezetést, Lionel Messi szabadrúgását Jérémy Mathieu csúsztatta a hálóba, a francia védőnek ez volt az első bajnoki gólja a gránátvörös-kékek mezében. A 31. percben könnyedén növelhette volna előnyét a Barca, de Neymar ajtó-ablak helyzetben hibázott, a kontrából pedig megindult a Real Madrid és egy parádés Benzema-sarkalás után Ronaldo révén egyenlített. Az aranylabdás portugál pályafutása 15. gólját szerezte az El Clásicókon, ezzel Raúlt beérve feljött az ide vonatkozó örökrangsor harmadik helyére. Később Gareth Bale szerezhetett volna vezetést a vendégeknek, de a walesi játékos gólját leshelyzet előzte meg, majd egy kapu előtti kavarodás végén kicsivel lőtt mellé.
A fordulást követően újra a hazaiak kerültek előnybe, az 56. percben Dani Alves fantasztikus indításával a pályafutása első klasszikusán pályára lépő Luís Suárez lépett ki, és passzolt a hosszú sarokba. A találkozót Neymar dönthette volna el, de a brazil válogatott két nagy helyzetet is elpuskázott. A hajrában még Jordi Alba, és Messi ziccerét is védte Iker Casillas, a vendégek kapusa, így az eredmény nem változott.