2024. március 29., péntek

Három ígéretes ifjú képzőművész alkotásai

Három ifjú vajdasági képzőművész, Kozma Laura, Csőke Dóra és Pesti Emma Három (szem)szög című kiállítása nyílt meg csütörtökön este a Magyar Ház földszinti tanácstermében.

A kiállítást Boros György grafikusművész nyitotta meg, beszélt a három ifjú alkotó eddigi pályájáról és a kiállított alkotásaikról. Azt tanácsolta nekik, hogy az állandó alkotóvágyat, amely a művész hajtóereje, sohase hagyják kialudni. Mint a grafikusművész megemlítette, amikor 2011-ben megszületett az ötlet, hogy itt, a Magyar Ház földszinti tanácstermében kiállításokat szervezzenek, nem is gondolták, hogy ilyen exkluzív kiállítóteremmé válik ez a terem, szinte már csak ez az hely maradt a városban, ahol ilyen jellegű kiállításokat életre lehet hívni. Megelégedését fejezte ki, hogy Boros Viktória mind több fiatal alkotót is meghív, hogy mutatkozzon be.

Lovas Ildikó író, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja arról szólt, az volt a cél, hogy e teremben kiállítótérhez jussanak a művészek, akik szívesen mutatnák meg itt alkotásaikat, a feltétel csak az, hogy akadémiát végzett művészről vagy művészeti egyetem hallgatójáról legyen szó.

A megnyitón Zabos Regina dzsessz-számot énekelt, gitáron kísérte Denis Nikičić.