2024. április 19., péntek

Fogadás az év menedzserének

Varga Viktor és Predrag Đurović

Varga Viktor és Predrag Đurović

Tegnap délben a zentai városházán Varga Viktor, a községi tanácsa tagja fogadta Predrag Đurovićot, a helybeli Žitopromet malom igazgatóját, akit a Szerbiai Gazdasági Újságírók Klubja a tavaly végzett kimagasló munkájáért az év menedzserének választott, a díjat, az oklevelet és a plakettet a közelmúltban adták át a Szerb Gazdasági Kamarában. A Žitopromet Predrag Đurović vezetésével több jelentős beruházást, modernizálást végzett, amelyeknek köszönhetően növekedett az előállított termékek, a tésztafélék és a pékáru mennyisége és minősége egyaránt.

Tavaly a Žitopromet tározóiba 73 000 tonna búzát vettek át, és nagy részben meg is vásároltak a termelőktől (még van, aki vár az eladással). A malomban több mint 57 000 tonna búzát őröltek meg, 5700 tonna tésztát és 3200 tonna kenyeret és péksüteményt állítottak elő.

– A pékséget Törökkanizsára költöztettük, és teljesen új, modern gépekkel szereltük fel, a régi berendezések itt maradtak Zentán, a kor követelményeinek már nem megfelelő épületben. A pékség dolgozóit a vállalat járműve szállítja az új pékségbe és vissza. A tésztagyárba két új korszerű olasz tésztagyártó gépsort szereltek fel, amelyekkel lecseréltük a múlt század hetvenes éveiben beállított gépsorokat, az újításoknak köszönhetően tovább növelhetjük a minőségi termékek gyártását és forgalmazását. A beruházások teljes értéke mintegy 2,7 millió eurót tesz ki, és a cégünk teljes egészében eleget tesz a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak, a HCCP előírásainak – mondta többek között a Predrag Đurović, a Žitopromet igazgatója.