2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Tévez-uralom Dortmundban

Teljessé vált a 2014/2015-ös Bajnokok Ligája-idény negyeddöntőseinek névsora, a továbbjutást korábban kiharcoló Real Madrid, Porto, PSG, Bayern München, Atlético Madrid, Monaco hatoshoz csatlakozott a Barcelona és a Juventus. A párharcok sorsolására ma délben, a svájci Nyonban kerül sor. A katalánok az idegenbeli 2:1-es siker után hazai pályán Ivan Rakitić góljával 1:0-ra győztek, így kettős győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé, de nagy meglepetésre ugyanígy tett a Juventus is, amely a hazai 2:1 után Dortmundban 3:0-ra győzte le a Borussiát.

Barcelonában csak a tíz védést bemutató Joe Harton múlt, hogy nem lett kiütéses a hazaiak sikere, és a kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat, Rakitić 31. percben szerzett góljára ugyanis a 78. percben Sergio Agüero válaszolhatott volna, kiélezettebbé téve a meccs hajráját, de válogatottbeli csapattársa, Javier Mascherano jól mutatta Marc-Andre ter Stegennek, hová vetődjön, így a hálóőr kiütötte a lövést. Luis Enrique, a gránátvörös-kékek edzője szerint teljesítettek egy célt, a formát pedig a hétvégi El Clásicóra szeretné átmenteni: „Azt láttuk a Citytől, amit vártunk. Rengeteg helyzetet tudtunk ellenük kialakítani, és elértük célunkat, azaz nyertünk, és továbbjutottunk. Sok jó helyzetünk volt, remélem, a Real Madrid elleni mérkőzésig jó formában tudunk maradni.” A gólszerző, a horvát válogatott Rakitić az őt remek gólpasszal kiszolgáló Messit méltatta: „Nem hiszem, hogy a City játékosai élvezték ezt az összecsapást. A City sok veszélyes játékossal bír, de remekül fogtuk őket. Messi meg mindenre képes, el sem hiszem, miket tud. Csapatom nagyszerűen teljesített, és nem csak a gól miatt mondom ezt. Nem akarunk leállni, most jön még csak az idény legfinomabb része.”

A dortmundi találkozó főszereplője Carlos Tévez volt, aki már a 3. percben megszerezte a vezetést, a második félidőben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Alvaro Moratát, majd betalált másodszor is, ezzel kialakítva a 3:0-s végeredményt. Jürgen Klopp, a vesztes fél szakvezetője szerint a támadószekció gyengélkedése miatt bukták a párharcot: „Ha nem lősz kapura, akkor nem szerzel gólt. Ezt láttuk Téveztől, mi viszont képtelenek voltunk hasonlóra. Kiestünk ugyan a BL-ből, de ez nem probléma, más csapatokkal is megtörtént ugyanez ebben a szakaszban.” A főhős, Tévez szerint ő csak a dolgát tette: „Azt hiszem, nagy meccsünk volt. Én csak a dolgomat tettem, a mérkőzéseket mindig a csapat nyeri meg. A Juventus számára a BL mindig göröngyös terep, de mi most a jó úton járunk.”