2024. április 25., csütörtök

A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért

A Tartományi Területrendezési, Építésügyi és Környezetvédelmi Titkárság, a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint a Tartományi Energetikai és Ásványi Nyersanyagügyi Titkárság tegnap hatodik alkalommal szervezte meg a Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért elnevezésű programot az újvidéki Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (SPENS). A mostani rendezvényen az Ökológiai oktatás és nevelés új lehetőségei néven kerekasztal-beszélgetést tartottak.

Dr. Slobodan Puzović tartományi területrendezési, építésügyi és környezetvédelmi titkár elmondta, hogy eddig 315 általános iskola, középiskola és óvoda vett részt a oktatási programban.
– Az idén rekordmennyiségű, 123 oktatási intézmény vesz részt a környezettudatos nevelési módszereket megvitató rendezvényen. Az elmúlt hat évben a Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért környezetvédelmi program keretében több mint 150 ajándékot osztottunk ki. A pedagógusoknak szemináriumot szervezünk, amelynek témája a fiatal generációk környezettudatos oktatása – nyilatkozta dr. Puzović.