2024. április 20., szombat
PANORÁMA VILÁGKLUB

Zenta is csatlakozott

Pörneki András – Ceglédi Rudolf polgármester jelenlétében – átadja a megbízást Recskó Bélának

Pörneki András – Ceglédi Rudolf polgármester jelenlétében – átadja a megbízást Recskó Bélának

A minap Zenta által Szerbia is csatlakozott a világ több mint hetven országához, ahol a Panoráma Világklub egyfajta szellemi hídként, a Kárpát-medence magyarsága és a világban szétszóródott honfitársaink, valamint a magyarság iránt rokonszenvet érző nemzetek fiai között kialakította a kapcsolatteremtés és az együttműködés lehetőségeit. A sorrendben 168. társklub vezetésére való megbízást pénteken a zentai városházán tartott sajtótájékoztatón Pörneki András, a világklub Jász-Nagykun-Szolnok megyei tagozatának elnöke adta át Recskó Béla zentai képzőművésznek.

Pörneki a jelen lévő újságíróknak elmondta, hogy szervezetük célja a világ szétszóródott magyarságának politikamentes alapon történő összefogása, s beszélt a május 23–31. között az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő világtalálkozójukról is, amelyre számos változatos programmal várják az érdeklődőket. A többi között szerveznek gyermektábort, borünnepet, különféle konferenciákat, a rendezvény utolsó két napján pedig, a budapesti SYMA csarnokban egy világfalu is felépül, ahol a Panoráma Világklub társklubjainak köszönhetően szinte az egész világ bemutatkozik.

Pörneki hangsúlyozta azt is, hogy a rendezvényükön nemcsak szórakoztatni akarnak, hanem a jótékonykodástól kezdve minden olyan tevékenységet felölelnek, amivel elősegíthetik a világ különböző tájain élő magyarság összefogását és együttműködését.

Recskó Béla, a világklub zentai kirendeltségének elnöke szerint a szervezet tevékenységének a zentaiak számára is fontos hozadékai lehetnek, s elmondta, hogy mindenekelőtt a Tisza-parti város kulturális élete fejlesztésének az érdekében fejtik majd ki a tevékenységüket.