2024. április 20., szombat
TENISZ

Jelena lemásolta az előző napi győzelmet

Szinte hihetetlen, de Jelena Janković ugyanúgy nyert az Indian Wells-i nyolcaddöntőben, mint előző nap a 3. forduló mérkőzésén. A svájci Belinda Benčićtyel is három kemény játszmát vívott, csakúgy mint Madison Keysszel, a döntő játszmában ezúttal is 1:3-ra állt, ellenfelének labdája volt a 4:1-es vezetésért, de amikor a volt világelső szerb ezt mentette, a végéig megállíthatatlan volt, és újra zsinórban öt játékot nyerve jutott tovább. A hosszú ideje játékban gyengélkedő Janković a negyeddöntőben ma egy számára ismeretlen, a ranglistán 85., 26 éves selejtezős ukrán Leszia Curenkóval játszik. Mindketten már haladtak a listán, hisz Jelena újra visszatér a legjobb húsz közé, Leszia pedig már biztosan a 60 legjobb között lesz. A női tornán a nyolcaddöntőben kivétel nélkül az idősebb teniszezők nyertek. Negyedöntős így a világelső Serena Williams, a címvédő olasz Flavia Pennetta az orosz Marija Sarapovát búcsúztatta, Simona Halep a cseh Karolína Plíškovát, Bacsinszky Tímea pedig az ukrán Elina Szvitolinát győzte le. A negyeddöntőben az idén szinte verhetetlenek rangadója következik Serena és Bacsinszky között. Serena ugyanis 14-es, Tímea pedig 15-ös győzelmi sorozatban jár.

A férfitorna 3. fordulójának utolsó meccsein Roger Federer visszavágott Andrea Seppinek a melbourne-i vereséért, Donald Young nem tudta megkérdőjelezni Rafael Nadal továbbjutását, és Tomáš Berdych, valamint Miloš Raonić is a nyolcaddöntőben van. Barátnőjével, Sarapovával együtt, egy napon esett ki a tehetséges bolgár Grigor Dimitrov, akit az örökifjú Tommy Robredo győzött le, a fiatalok becsületét pedig az amerikai Jack Sock mentette, és ő mérkőzhet Federerrel a negyeddöntőért.

A pulai futures 1. fordulójában Györe László egyetlen kisebb megingás mellett nyert a német Paul Wörner ellen, hisz az első játszmában, 2:0-s vezetésnél, breaket engedélyezett. Györe azután magabiztos volt, így a második játszmában is már csak 4:0 után lazított. A zentai játékos a 2. fordulóban, egy új ranglistapontért, azzal a horvát Dino Marćannal találkozik, akitől tavaly a szintén isztriai Rovinjban kikapott, s most visszavághat.

Az orlandói női ITF-tornán Stollár Fanni táblára jutott, és a belga Sofie Oyennel játszik a 2. fordulóért. Ezt már kivívta Antalyában Stolmár Rebeka, aki belga ellenfelet vert, és a negyeddöntőért orosz vagy ausztrál vetélytársat kap. Nem volt viszont szerencséje Oslóban Katarina Jokićnak, aki az orosz Marfutina ellen könnyen nyerte az első játszmát, a második alatt megsérült, s amikor azt rövidítésben elveszítette, feladta a küzdelmet. 

INDIAN WELLS. – A női torna nyolcaddöntőjében: S. Williams–Stephens 6:7, 6:2, 6:2, Bacsinszky–Szvitolina 4:6, 6:1, 6:1, Halep–Ka. Plíšková 6:4, 6:4, Suárez–Watson 7:6, 3:6, 6:1, Curenko–Bouchard 6:7, 7:5, 6:4, Janković–Benčić 6:3, 3:6, 6:3, Lisicki–Garcia 6:4, 6:4, Pennetta–Sarapova 3:6, 6:3, 6:2. Férfiak, 3. forduló: Raonić–Dolgopolov 7:6, 6:4, Robredo–Dimitrov 6:4, 1:6, 7:5, Simon–Berrer 6:2, 7:5, Nadal–Young 6:4, 6:2, Rosol–Haase 6:4, 6:7, 7:6, Berdych–Johnson 6:4, 6:2, Sock–Bautista 3:6, 6:3, 6:2, Federer–Seppi 6:3, 6:4.

PULA. – A futures 1. fordulójában: Györe–Wörner 6:3, 6:2.

OSLO. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Marfutina–Jokić 1:6, 7:6 – feladás.

ANTALYA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Stolmár–Cuypers 6:2, 6:2.

ORLANDO. – A női ITF-torna selejtezőjének döntőjében: Stollár–Dubins 6:1, 6:2.