2024. április 20., szombat

Fenyegetés és rongálás a Skadarlija utcában

Újabb konfliktusra került sor a Skadarlija utca lakói és a Dado Metal fémhulladék-lerakat tulajdonosa között, amikor a lakók az újabb több tonnás kamion láttán kihívták a közlekedési rendőrséget. Kenyeres Attila a Skadarlija utca lakóinak képviseletében elmondta, hogy mintegy tíz nappal ezelőtt az utca lakóinak küldöttsége, a lerakat tulajdonosa és a polgármester abban állapodtak meg, hogy hetente két kamion hajthat be az utcába, és amíg a múlt héten a tulajdonos be is tartotta a megállapodást, ezen a héten, pontosabban pénteken délután már egy harmadik teherautó is megjelent az utcában. A lakók ezúttal nem zárták le az utcát, de a teherautót megállították és kihívták a közlekedési rendőrséget.

– Odatelefonáltunk az illetékeseknek is, hogy magyarázatot kérjünk az esetre, de nem tudtunk senkit elérni, viszont szóltunk a közlekedésieknek is, hogy jöjjenek ki a helyszínre, vegyék fel a jegyzőkönyvet és szabják ki az újabb bírságot a tulajdonosra. A rendőrség még ki sem ért, amikor megjelent a Dado Metal tulajdonosa a helyszínen, összerugdosta és megrongálta az autómat, továbbá ismét megfenyegetett engem is meg a lakosokat is – mesélte a részleteket Kenyeres, hozzátéve, a rongálás és fenyegetés miatt is értesítették a rendőrséget, akik hamar kiértek a helyszínre és fel is vették a jegyzőkönyvet az esetről.

Az újabb összetűzés és a be nem tartott megállapodás miatt a lakók azt tervezik, hogy hétfőn reggel újra felkeresik a polgármestert, mert mint mondják, a helyzet tarthatatlan és szinte félnek a saját utcájukban, és továbbra is úgy vélik, a problémát a városnak kell megoldania, ők egyedül erre képtelenek.