2024. április 20., szombat

Beszéd- és személyiségfejlesztés

Húsz gyermeket kapcsoltak be a magyarkanizsai programba
Húsz gyermek vesz részt a programban

Húsz gyermek vesz részt a programban

Folytatódik az együttműködés a magyarkanizsai szociális védelmi központ és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény között az Együtt Veled – Értük egyesület anyagi támogatásával. Az óvoda igazgatónője, Veselinov Ibolya elmondta, hogy 20 gyermeket kapcsoltak be a fejlesztő programba.
– Hetvenhét óra foglalkozásra van lehetőség, ebből 50 óra logopédiai és 27 óra személyiségfejlesztő foglalkozás. Ezek egyéni vagy csoportos aktivitások, amelyeket szakemberek vezetnek. A programba főként iskola-előkészítős gyermekeket kapcsoltunk be, de helyet kaptak nagy- és kiscsoportosok is. A 20 ovis közül 16 gyermeknek biztosítunk logopédiai foglalkozást, 4 gyermek pedig a személyiségfejlesztő programban vesz részt, amely az úgynevezett Világjátékot és a Winnicott-féle firkarajz technikát foglalja magában – mondta Veselinov Ibolya.
A Vajdasági Képzőművészeti Kör már több éve segíti az Együtt Veled – Értük egyesület munkáját azzal, hogy festményeket ajánlj föl, amelyek megvásárlásával donátorokat szerez az egyesületnek. Az egyesület pedig az ebből származó bevételt felajánlotta a Szociális Védelmi Szolgáltató Központ és az óvoda közös programjának finanszírozására. Bagi Ferenc, az Együtt Veled – Értük egyesület elnöke és Kenyeres Ivanka, a Vajdasági Képzőművészeti Kör vezetője egyetértettek abban, hogy a központ által nyújtott korai fejlesztő foglalkozásokra nagy igény van, ezért is döntöttek úgy, hogy támogatják ennek a programnak a folytatását. A fejlesztő foglalkozások május végéig tartanak.