2024. április 17., szerda
SZABADKA

Fél tucat a dánok hálójában

Első mérkőzésüket megnyerték a római nemzetközi tornán szereplő Spartacus labdarúgónői. A Kék Galambok kiváló játékkal 6:0 arányú győzelmet arattak a dán Odense felett. Végig a szabadkai együttes akarata érvényesült, akik Nikolić, Ilić, Poljak és Filipović góljaival az első negyvenöt perc után már négygólos előnyre tettek szert. A második félidőben Poljak másodszor és Damjanović is betalált a dán kapuba, így kialakítva a végeredményt. A Spartacus következő ellenfele a Róma együttese.

Az I. ligában játszó Spartacus röplabdázói a 18. fordulóban 3:0-ra nyertek Užicén, a sereghajtó otthonában. A többi eredmény: Borac–Klek 1:3, VGSK–Novi Sad 0:3, Niš–Bukovica Putevi 3:0, Jedinstvo–Valjevo 014 3:0, Železničar–Kosovska Mitrovica 0:3. A ligát a Niš vezeti a Klek előtt, a Spartacus ötödik.

Az öt kezdőjátékosa nélkül pályára lépő Spartacus Vojput kézilabdázói 33:29-es vereséget szenvedtek Belgrádban a Partizantól a Szuperliga hétvégi fordulójában. A forduló eredményei: Metaloplastika–Kolubara 45:19, Jugović–Požarevac 26:23, Planinka–Rudar 15:15, Partizan–Spartacus Vojput 33:29, Crvena zvezda–Železničar 28:22. A mezőnyt a 23-23 pontos Metaloplastika és Spartacus vezeti a 22 pontos Jugović és a 21 pontos Partizan előtt.

A Spartacus cselgáncsozói a hétvégén három rangos versenyen vettek részt. A Nagybecskereken megtartott szerbiai bajnokságon Milica és Strahinja Nestorović lépett szőnyegre. Számukra ez a verseny tapasztalatszerzésre szolgált, hiszen ők még csak serdülők, és a felnőttek között a legfiatalabb versenyzők voltak. A Spartacus legesélyesebb cselgáncsozója, Velimir Anđelić nem sokkal a verseny előtt belázasodott, és nem lépett fel a viadalon. Nagybecskereken 540 versenyző részvételével nőnapi tornát is tartottak, melyen a Spartacus mellett az egyesület bajmoki szakosztálya is részt vett. Az észak-bácskaiak két érmet nyertek: Nikolina Pavić ezüst-, Ana Stefković pedig bronzéremmel térhetett haza. A csapat másik fele a magyarországi Siklóson, egy regionális tornán szerepelt, és öt érmet szerzett. A legsikeresebbnek az aranyérmet szerző Veljko Jegdić és Vuk Bošnjak bizonyult, Váci Boris, Dušan Vukas és a két kategóriában induló Vuk Bošnjak pedig ezüstérmet szerzett. A versenyzőket Milan Bogić, Dušan Bartaloš, Vladimir Tanasković, Vanja Samardžić és Radvánszki Attila kísérték el.