2024. április 23., kedd

Árnyékkormányt alakított a Demokrata Párt

Bojan Pajtić, a Demokrata Párt elnöke szombaton a párt főbizottsági ülésén bemutatta a párt újonnan megalakított árnyékkormányát. Az árnyékkormány élén a párt vezetője, Pajtić áll, míg az alelnöki posztot Gordana Čomić és Nataša Vučković töltik be.

Az árnyékkormánynak 15 tagja van, melyben Gordana Čomić a védelmi minisztériumot vezeti, Nataša Vučković a külügyminiszteri szerepet tölti be, Dragan Šutanovac pedig a belügyi tárcát kapta. Zoran Lutovac az európai integrációval lett megbízva, Saša Paunović pedig a közigazgatási és helyi önkormányzati minisztériumot vezeti.

– Ebben a csapatban, mely Szerbia reménysugara lesz, Dragoslav Šumarac tölti be a közlekedésügyi miniszteri posztot, az ifjúsági- és sportügyekkel Nađa Higl lett megbízva, Miodrag Stojković pedig az oktatással és a tudománnyal foglakozik majd. A gazdasági ügyekkel Ivan Stefanović, az igazságüggyel Momčilo Grubač, a pénzügyekkel Srboljub Antić, az egészségüggyel pedig Nada Čemerlić Adžić lett megbízva – mondta Pajtić.

Nada Dragović visel gondot a mezőgazdaságról és környezetvédelmi kérdésekről, a művelődési és tájékoztatási ügyekkel pedig Jelena Balašević lett megbízva.
– Ez a 15 fős összetétel illik Szerbiához és a Demokrata Párthoz. Szerbia ennél kevesebbet és rosszabbat nem érdemel, de a Demokrata Párthoz sem illik ennél kisebb és rosszabb csapat – mondta Bojan Pajtić.
A DP szombaton ünnepelte munkásságának huszonötödik évfordulóját.
Aleksandar Vučić kormányfőt tegnap a belgrádi reptéren megkérdezték az újságírók az árnyékkormányról, miközben ő a nőnap alkalmából virágcsokrokat osztogatott a határőrség női tagjainak. A kormányfő azt nyilatkozta, nincs véleménye a dologról.