2024. március 29., péntek

Több határátkelőhelyet Bánátban!

DKMT-közgyűlést tartottak Újvidéken a vajdasági, a magyarországi és a romániai partnerek

A Duna–Körös–Maros–Tisza közgyűlését tartották meg pénteken a tartományi kormány épületében. A regionális tanácskozáson megvitatták a Magyarország és Szerbia közötti vasútfejlesztési terveket, az Across the Tisa folyami fejlesztési terveket, valamint a 2014–2020-as időszakra vonatkozó szerbiai és romániai közös projektumokat.
Branislav Bugarski tartományi régióközi, együttműködési és helyi önkormányzati titkár, a közgyűlés elnöke elmondta, hogy már 15 éve dolgoznak együtt a környező magyarországi és romániai megyei képviselőkkel.
– Az elmúlt 10 évben 3 millió eurót fektettünk különböző közös projektumokba, legyen szó infrastrukturális vagy turisztikai beruházásokról. Stratégiailag fontos számunkra, hogy Északkelet-Bánát fejlődjön, mivel a határ menti területet körbeöleli Magyarország és Románia. Lehetővé kell tenni, hogy ebben a kis régióban a határ különböző oldalain élő emberek zavartalanul tudjank kommunikálni és közösen dolgozni. Ezért több határátkelőhely megnyitását szorgalmazzuk, támogatjuk a vasútvonalal felújítását és a Béga iszaptalanítását – részletezte a tartományi titkár.

– A mai DKMT közgyűlésen a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság és a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség a partnerek nevében bemutatta a projektumot, amely a Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló IPA-program keretében valósul meg. Ez a Szeged–Szabadka–Baja vasútvonalra vonatkozó projektum, amely az egész DKMT eurórégió számára stratégiai jelentőségű. Először a Szeged és Szabadka közti, 40 kilométeres szakasz tervdokummentációját készítettük el, majd a Szabadka–Baja szakasz tervei készültek el – nyilatkozta Juhász Bálint tartományi gazdasági, foglalkoztatási és a nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárhelyettes.

Csókási Eszter, a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője kifejtette, hogy a mostani tanácskozáson bemutatásra kerülnek a jelenleg futó, illetve a nemrég lezárult projektumok.
– Két jelentősebb projektum van, az egyik a kb. 1,6 millió euró értékű Szeged–Szabadka–Baja vasútvonal tervdokummentációja, a másik az Across the Tisa projektum, amelynek célja, hogy a folyó szerbiai és magyarországi szakaszain is határátkelőhelyeket alakítsanak ki. Az Across the Tisa végcélja, hogy meginduljon a teherszállítás és kezdetét veszi az idegenforgalom nemcsak a Tiszán, hanem a Dunán is. Nagy gondot okoz, hogy a Tiszán nincs kijelölt határátkelőhely, ezért Magyarkanizsán és Szegeden ez most megoldásra kerül. Tematikus turisztikai utak kialakítása is folyamatban van – mondta Csókási.