2024. április 25., csütörtök

Elbocsátások a zombori közszférában

Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium kötelezte a helyi önkormányzatokat, hogy február derekáig nyújtsák be a minisztériumnak az alkalmazottak létszámának csökkentésére vonatkozó terveiket. Zomborban 2014 végén összesen 1318-an dolgoztak a közigazgatásban, a helyi közösségekben, a városi intézményekben, a különböző közvállalatokban. Az ésszerűsítési terv szerint idén június 30-ig ezt a létszámot 1277-re, vagyis 41 fővel csökkentik, a 108 meghatározott időre felvett alkalmazott közül pedig 35 személyt elbocsátanak.

A városi közigazgatási hivatal adatai szerint legnagyobb leépítés a Zelenilo kommunális közvállalatban várható, ahonnét 16 személyt küldenek el, majd a Prostor kommunális közvállalatban (8), a többi közvállalatban 2–3 személy marad munka nélkül.

A meghatározott időre felvett dolgozók közül legtöbben, 15-en a Bielitzky Károly Városi Könyvtártól lesznek kénytelenek búcsút venni, a Népszínházból 14 alkalmazott távozik, a Soko Sportközpontot 4 foglalkoztatott hagyja el. A város közigazgatási hivatalából két állandó és két ideiglenesen alkalmazott munkatársnak mondanak föl.