2024. április 23., kedd

Emlékplakett és pénzjutalom a legjobb sportolóknak

Adán megválasztották a 2014-es év legeredményesebb községi sportolóit, csapatait és edzőit
A díjazott sportolók a községi tisztségviselőkkel

A díjazott sportolók a községi tisztségviselőkkel

Ada községben az idén is megválasztották és megjutalmazták az előző, 2014-es esztendő legsikeresebb helyi sportolóit és edzőit. A díjat három kategóriában osztották ki a községi sportklubok javaslatai és az illetékes bizottság döntése alapján. Ezek a legsikeresebb egyéni sportoló, a legjobb csapat és a legkiválóbb edző kategória. Az ünnepélyes díjátadót pénteken rendezték meg az adai községháza dísztermében, ahol Bilicki Zoltán polgármester adta át a díjat a nyolc kitüntetett személynek és csapatnak

A legsikeresebb egyéni sportolónak járó díjat és ezzel együtt a 25-25 ezer dináros pénzjutalmat Mészáros Hunor asztaliteniszező és Toldi Miklós úszó vehette át. A díj indoklása szerint Mészáros Hunor asztaliteniszező országos bajnoki címet szerzett, a Dositej-díj tulajdonosa, az adai Mlinktprodukt Asztaliteniszklub első csapatának tagja, Vajdaság junior bajnoka, valamint első és második helyezést ért el nemzetközi asztalitenisz-tornán Romániában. Toldi Miklós úszó, az adai Delfin Úszóklub tagja egy arany-, három ezüst- és hét bronzérmet szerzett a hazai és külföldi úszóversenyeken.

A legeredményesebb csapatok kategóriájában emlékplakettben részesült az Ada Aeroklub rakétamodellező csapata, amely tavaly országos bajnoki címet szerzett; az adai Mlinprodukt Asztaliteniszklub juniorcsapata, amely szintén országos bajnok lett 2014-ben; továbbá a moholi Bácska Labdarúgóklub pionírcsapata, amely az elmúlt évben megnyerte a Tisza Menti Liga korosztályos bajnokságát. A legsikeresebb edző kategóriában emlékplakettben részesült munkásságáért Stojan Mrđanov, az Ada Aeroklub rakétamodellezőinek szakvezetője, valamint Branko Anušić, а Mlinprodukt Asztaliteniszklub vezetőedzője, illetve Jelena Vlanikolin, a Delfin Úszóklub utánpótlásedzője.