2024. április 16., kedd
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Meglepetés Londonban

A Monaco meglepetésre 3:1-es győzelmet aratott az Arsenal vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának szerdai első mérkőzésén. A nap másik találkozóján a Bayer Leverkusen egygólos előnyt szerzett otthon az Atlético Madriddal szemben.

Londonban a házigazda Ágyúsok kezdték jobban az összecsapást, az első negyedórában veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél, de gyenge középpályás védekezésük miatt a francia csapat ellentámadásai közül az egyik a félidő hajrájában góllal zárult. Kondogbia távoli lövése megpattant a keresztbe futó Mertesackeren, így Ospinának nem volt esélye védeni. A folytatásban hiába voltak helyzetei az Arsenalnak, a második játékrész nyolcadik percében ismét a Monaco örülhetett, mivel egy kontra végén Berbatov megszerezte a vendégek második gólját. A londoniak Oxlade-Chamberlain szép találatával a 90+1. percben szépítettek, de közvetlen a lefújás előtt egy újabb monacói ellentámadás végén Carrasco visszaállította a kétgólos különbséget.
Leverkusenben egy viszonylag eseménytelen első félidőt követően Calhanoglu bombagóljával a német együttes szerezte meg a vezetést az 57. percben, s bár a tavaly döntős Atlético nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, csak egy szabálytalan találatig jutott. A spanyolok helyzetét a hajrában nehezítette, hogy Tiago a 77. percben megkapta a második sárga lapját, ezért a játékvezető kiállította. A Bayer az utolsó percekig hajtott az újabb gólért, de azt már nem sikerült megszereznie.
    
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Arsenal (angol)-Monaco (francia) 1:3 (0:1)
gól: Oxlade-Chamberlain (91.), illetve Kondogbia (38.), Berbatov (53.), Carrasco (94.)


Bayer Leverkusen (német)-Atlético Madrid (spanyol) 1:0 (0:0)
gól: Calhanoglu (57.)
kiállítva: Tiago (77., Atlético Madrid)

A visszavágókat március 17-én játsszák.